2024. március 23. szombat

A karmesternek: Dávid zsoltára.
URam, te megvizsgálsz és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat. Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, URam. Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni.
Hova menjek lelked elől? Orcád elől hova fussak? Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is jelen vagy. Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó végén laknék, kezed ott is elérne, jobbod megragadna engem. Ha azt gondolnám, hogy elnyel a sötétség, és éjszakává lesz körülöttem a világosság: a sötétség nem lenne elég sötét neked, az éjszaka világos lenne, mint a nappal, a sötétség pedig olyan, mint a világosság.

Zsolt 139,1-12.

A MI ERŐFORRÁSUNK

A nép, amely sötétségben él, nagy világosságot lát, és akik a halál árnyékának földjén élnek, azoknak világosság támad. (Mt 4,16)

Reggel 6 óra van egy hideg téli reggelen, és sötétben vagyok. Nem lesz áram még két órán át, mert a nemzeti villamosenergia-hálózat nem tudja ellátni a népesség szükségleteit. Hogy egyensúlyban tartsák a rendelkezésre álló árammennyiséget, gördülő áramszüneteket tartanak.
De kint nincs teljes sötétség. Az utcán az autók erős fénye bátran átvilágít a sötétségen. Ezek a járművek egy olyan energiaforrást hordoznak, ami állandóan regenerálódik.
Ezek a járművek azokra a hűséges keresztényekre hasonlítanak, akik hajthatatlanul mennek előre egy sokszor sötét világban. Mikor a világ ereje nem elég többé, hogy megtartson bennünket, van egy folyamatos és soha el nem gyengülő erőforrásunk - Krisztus fénye. Krisztus szeretetét hordozzuk magunkban, és megújulunk benne az ige tanulmányozása, dicsőítés által, egymást szeretve, még akkor is, ha sötétségben megyünk előre.

Imádság: : Urunk, dicsérünk téged és köszönjük az összes jelzőfényt, amit elhelyezel az utunkon, amely a te fényedre és szeretetedre vezet minket. Ámen.

A hitemnek köszönhetően mindig van fény a sötétben.
Keith Honeyman (Nyugat-Fokföld, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEG TUDJUK OSZTANI ISTEN FÉNYÉT A VILÁGGAL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek