2024. március 24. vasárnap

Másnap, amikor az ünnepre érkező nagy sokaság meghallotta, hogy Jézus Jeruzsálembe jön, pálmaágakat fogtak, kivonultak a fogadására, és így kiáltottak:
Hozsánna! Áldott, aki jön az Úr nevében, Izráel Királya! Jézus pedig egy szamárcsikóra találva, felült rá, ahogyan meg van írva:
„Ne félj, Sion leánya, íme, királyod jön, szamárcsikón ülve.” Tanítványai először nem értették mindezt, de miután Jézus megdicsőült, visszaemlékeztek arra, hogy az történt vele, ami meg volt írva róla. Bizonyságot tett mellette a sokaság, amely vele volt, amikor Lázárt kihívta a sírból, és feltámasztotta a halálból. Ezért is vonult ki elé a sokaság, mert hallották, hogy ezt a jelt tette. A farizeusok pedig így szóltak egymáshoz: Látjátok, hogy semmit sem tudtok elérni: íme, a világ őt követi!

Jn 12,12-19.

VIRÁGVASÁRNAP

Pálmaágakat fogtak, kivonultak a fogadására, és így kiáltottak: Hozsánna! Áldott, aki jön az Úr nevében, Izráel Királya! (Jn 12,13)

Nem sokkal azután, hogy Jézus feltámasztotta Lázárt, egy izgatott tömeg követte őt Jeruzsálembe. Ahogy vonult be a szamáron, kíváncsi vagyok, hogy Lázár is ott sétált-e a tömegben, pálmaágakat lengetve, ezzel jelezve, hogy Jézus egy nagy szabadító. Úgy képzelem, hogy az első virágvasárnap Lázár számára nagyon személyes volt, ahogy ott dicsérte a barátját és hősét, aki épp most adott neki új életet.
A húsvét a kedvenc ünnepem, mert arra emlékeztet, hogy egyszer én is a halálból életre keltem. Mikor először imádkoztam Jézushoz, hogy bocsássa meg bűneimet, és lépjen az életembe, egy pillanatra azt érzékeltem, mintha meleg olaj folyna végig a fejemen. Egy belső békét éreztem, mintha a sírból léptem volna ki. Többre vágytam, és úgy olvastam a Bibliát, mintha az Isten személyesen nekem írt levele lenne.
Mindannyian behívhatjuk Jézust naponta az életünkbe. Ő a mi Urunk és Megváltónk, a személyes Szabadítónk, aki legyőzte a halált, és mindnyájunkat kihívott a sírból. Bízhatunk benne nap mint nap, hogy megszabadít minket, békét ad az elménknek, és egy gazdag életre vezet.

Imádság: : Drága Jézus, befogadunk ma az életünkbe. Köszönjük, hogy győzelmet adsz a bűn és a halál felett. Ámen.

Mindennap új módon lép be Jézus az életembe.
Maria Barroso (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A FRISS KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek