2024. március 27. szerda

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt az ilyen hit? Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: „Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól”, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. Viszont mondhatja valaki azt is: „Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak.” Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet. Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek. Akarod-e hát tudni, te ostoba ember, hogy a hit cselekedetek nélkül meddő? Ábrahám, a mi atyánk nem cselekedetekből igazult-e meg, amikor fiát, Izsákot felajánlotta az oltáron? Látod tehát, hogy hite együttműködött cselekedeteivel, és cselekedeteiből lett teljessé a hite. Így teljesedett be az Írás, amely azt mondja: „Hitt Ábrahám Istennek, és Isten ezt számította be neki igazságul”, és „Isten barátjának neveztetett”. Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán a hit által. Ugyanígy a parázna Ráháb is nem cselekedetekből igazult-e meg, amikor befogadta a követeket, és más úton bocsátotta el őket? Mert ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül.

Jak 2,14-26.

ISTEN SZOLGÁJA

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. (Ef 2,10)

Sok évet töltöttem el önkéntesként egy ételosztással foglalkozó programban. Mindennap meleg ételt szállítottunk azoknak az embereknek, akik képtelenek voltak elhagyni otthonukat, hogy élelmiszert vegyenek. Megismerkedtünk ezekkel az emberekkel, és mindig úgy intéztük, hogy egy pár percet együtt is tölthessünk velük a kiszállításkor.
Egyik ilyen alkalommal egy nő azt mondta nekem: Te valóban Isten szolgája vagy. Nagyon megdöbbentem. Én egy önkéntesnek tartottam magam, semmi többnek. De minél többet gondolkodtam, annál inkább rá kellett jönnöm, hogy azt teszem, amit az Úr kér a követőitől: időt fordítok mások szolgálatára.
Ennek a szolgálatnak sok formája létezik. Segítünk jobb hellyé tenni a világot, ha Isten szava szerint élünk és Isten munkáját végezzük. Ezáltal nemcsak mások életét formáljuk, hanem saját életünket is. Az emberek gyakran igyekeznek jó vezetőket szolgálni és utánozni, és az Úr a mi legjobb vezetőnk. Igyekeznünk kell, hogy mindig jól szolgáljuk őt.

Imádság: : Drága Istenünk, köszönjük, hogy felkészítesz és fel is használsz mások építésére. Vezess minket, és légy példaképünk mindenben, amit teszünk! Ámen.

Jézus szolgálatában a legkisebb jócselekedet is sokat számít.
Mark A. Carter (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖNKÉNTESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek