2024. március 28. csütörtök

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. A tisztességre legyen gondotok minden ember előtt. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: „Enyém a bosszúállás, én megfizetek” — így szól az Úr. Sőt „ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére”. Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a jóval a rosszat.

Róm 12,9-21.

LEGNAGYOBB REMÉNYSÉGÜNK

A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. (Róm 12,12)

A körülöttünk és a világban tapasztalható igazságtalanságok megismerése saját emberségünk megkérdőjelezéséhez vezethet. Ma kimondottan két súlyos globális problémáért imádkoztam: az Ukrajnában zajló háború okozta szenvedésekért és az egyes társadalmakban a nőkkel szembeni elnyomó, brutális bánásmódért. A bizonytalanság és a szorongás időszakát éljük. Lehetséges, hogy teljesen figyelmen kívül hagyjuk, hogy mindannyiunkat Isten hatalmas keze teremtett a maga dicsőségére?
A makacsság, a hazugságok és az arrogancia elvonja figyelmünket Isten tervéről, és elnézzük mások szenvedéseit. De az Úr a mi igazi és egyetlen forrásunk, akire támaszkodhatunk. A legnagyobb reménységünk tehát az, hogy kitartóak maradunk szóban és cselekedetben, imáinkban és tetteinkben, és kérjük Istent, bocsásson meg és újítson meg bennünket az ő Szentlelke által, hogy harmóniában élhessünk vele és az ő népével.

Imádság: : Drága Istenünk, add, hogy úgy munkálkodjon bennünk és rajtunk keresztül a te Szentlelked, hogy szembeszálljunk az igazságtalanságokkal, és neked adjunk minden dicsőséget, aki kősziklánk és erőforrásunk vagy! Ámen.

Ma arra törekszem, hogy minden tiszteletet Istennek adjak.
Martha C. Ramírez (Kolumbia)

IMÁDKOZZUNK A HÁBORÚBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek