2024. március 31. vasárnap

Szombat elmúltával, a hét első napjának hajnalán, elment a magdalai Mária és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt. És íme, nagy földrengés támadt, mert az Úr angyala leszállt a mennyből, és odalépve elhengerítette a követ, és leült rá. Tekintete olyan volt, mint a villámlás, és ruhája fehér, mint a hó. Az őrök a tőle való félelem miatt megrettentek, és szinte holtra váltak. Az asszonyokat pedig így szólította meg az angyal: Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg azt a helyet, ahol feküdt. És menjetek el gyorsan, mondjátok meg a tanítványainak, hogy feltámadt a halottak közül, és előttetek megy Galileába: ott meglátjátok őt. Íme, megmondtam nektek. Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. És íme, Jézus szembejött velük, és ezt mondta: Legyetek üdvözölve! Ők pedig odamentek hozzá, megragadták a lábát, és leborultak előtte. Ekkor Jézus így szólt hozzájuk: Ne féljetek! Menjetek el, adjátok hírül testvéreimnek, hogy menjenek Galileába, és ott meglátnak engem.

Mt 28,1-10.

HÚSVÉT VASÁRNAP

Szombat elmúltával, a hét első napjának hajnalán, elment a magdalai Mária és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt. (Mt 28,1)

Nyugdíjba vonulásom óta reggelente több időm jut arra, hogy megfigyeljem a természetet. A Sonora-sivatag közelében élünk, Észak-Amerika délnyugati részén. Reggelente kicsi, sütkérező gyíkokat figyelhetek meg, amelyek a reggeli napfényben melegítik magukat, hogy aztán sebesen kúszva kezdjék meg napjukat. Megfigyeltem az egerészölyveket, amelyek a hatalmas kandeláberkaktuszok tetején melegítik szárnyaikat, mielőtt a magasba repülnének. Figyelem az öreg kutyámat, amint a teraszon szunyókálva sütteti fáradt, fájós csontjait.
A mai igét olvasva azon töprengtem, mi vezette ezeket a nőket arra, hogy hajnalok hajnalán kimenjenek Jézus sírjához, és beolajozzák a testét? Úgy hiszem, ezek a nők nem csak a zsidó szokásoknak megfelelve kerekedtek fel, de annak reményében is, hogy Krisztus valóban feltámad, és a reggel új reménnyel ragyogja be az ő életüket is.
Számtalan gyülekezet szerte a világon hajnali istentisztelettel köszönti húsvét ünnepét - a feltámadt Krisztusba vetett hitünknek egyfajta ünneplése ez. Tehát, a napkelte amellett, hogy meleget és nyugalmat áraszt, reményt is ad nekünk. Testvéreinkkel együtt kiáltjuk, hogy Feltámadt! és megragadjuk a reményt, ami minden nappal megújul!

Imádság: : Istenünk, erősítsd meg hitünket, hogy minden nap új, a Feltámadottba vetett reménnyel induljunk! Ámen.

A napkelte reményt ad minden új napon.
Doug Wingert (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJ REMÉNYT KERESNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek