B. Sándor (Marosvásárhely) bizonyságtétele

Református szülők gyermekeként születtem, 1962-ben.
  Református  szülők gyermekeként születtem, 1962-ben. Negyven éven keresztül éltem bűneim Egyiptomában. Betegségeim következtében többször jártam a halál küszöbén. Sokszor voltak olyan gondolataim,hogy Isten egy bizonyos célért teremtett, és ameddig ezt be nem töltöm,addig életben tart... de, negyven éven keresztül,nem kérdeztem meg Tőle, mit vár el tőlem.
      Mindig nagyon szerettem olvasni, de egy idő után bele untam a regények olvasásába, inkább a megtörtént esetek felé kezdtem "kacsintgatni". Egy hívő ismerősöm, figyelmembe ajánlotta az Evangéliumi Kiadó könyveit, folyóiratait.  Első olvasásra megtetszettek... A folyóiratok és könyvek hatására, késztetést éreztem, hogy kézbe vegyem a Bibliát is - Isten beszédét.
     Mint ahogy a  sötét szobába betörő fénysugárban észrevesszük az addig láthatatlan lebegő porszemeket, úgy mutatott rá Isten szava a bűneim sokaságára.Addig azt hittem, jó cselekedeteim révén a mennyországba jutok. De, a Biblia szerint, minden egyes bűnömért egy-egy halállal tartozok Istennek. Összedőlt bennem életem addig felépített kártyavára. Mit lehet akkor tenni? -kérdeztem. Szerencsére, Isten nagyon hamar válaszolt: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Jn 3,16).Majd egy pár igével tovább azt is megmutatta, hogyan kell "hinni" az Ő Fiában: "Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak,nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta"(Jn 3,36). Tehát nem elég úgy hinnem Benne,mint egy történelmi személyiségben, hanem engedelmeskednem kell Neki.
    Ekkor, elkezdtem tanulmányozni a négy evangyéliumot, lássam mit kér Jézus Krisztus tőlünk,emberektől... Az első kérés így szólt: " Térjetek meg,mert elközelített a mennyeknek országa"(Mt 3,17).
Egy újabb kérdés elöttem...hogyan kell megtérnem? Csodálatos módon, éppen ekkor látogatott meg hívő ismerösöm, akinek segítsége által megvallottam bűneimet, bocsánatot kértem Istentől, megköszöntem Jézus Krisztusnak, hogy meghalt értem a kereszten, és kértem legyen Ő a személyes Megváltóm és Uram, aki majd megmutatja, hogyan kell éljek, és mit kell cselekedjek.
     Majdnem három éve kijöttem " bűneim  Egyiptomából", most a "pusztában" bolyongok, mint "Isten kiválasztott népe", kísértések,próbák között, de tudom, hogy ez szükséges, hogy használhatóvá tudjon formálni a Mennyei Atyám az Úr Jézus Krisztusban.
 
                                                                    B. Sándor.
                                                               Marosvásárhely.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek