2014. február 9. vasárnap

Jézus pedig így válaszolt nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, nem Mózes adta nektek a mennyei kenyeret, hanem az én Atyám adja nektek az igazi mennyei kenyeret. Mert az Isten kenyere a mennyből száll le, és életet ad a világnak." Erre ezt mondták neki: "Uram, add nekünk mindig ezt a kenyeret!" Jézus azt mondta nekik: "Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha."

Jn 6,32-35.

MINDIG VAN TÖBB

Jézus azt mondta nekik: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha. (Jn 6,35)

A Csendes Percek Kiadó csendesnapjának nyitó istentiszteletén vettem részt Lake Junaluska városában, Észak-Karolinában. Az alkalom lelkileg annyira felemelő volt, hogy amikor kimentem részt venni az úrvacsorai közösségben, a kenyeret egyből számba vettem, és nem mártottam bele a kehelybe. Megdöbbent kifejezéssel az arcomon néztem rá a lelkészre, aki kedves hangon csak ennyit mondott: "Ne aggódjon, mindig van több." Majd adott nekem egy másik darab kenyeret, hogy befejezhessem az úrvacsorát.
A lelkész szavai: "Mindig van több", végigkísértek a konferencia teljes ideje alatt. Hallottam azt a bibliai szakaszt (1Kir 17,14-16), amely leírja, hogyan nem ürült ki a lisztesfazék, és az olajoskorsó, hogy Illés, az özvegyasszony és a fia minden nap enni tudjon.
Túl gyakran kezdünk el aggodalmaskodni olyan dolgok miatt, melyeket nem tudunk irányítani. Elfelejtjük, hogy nem számít, mi folyik a világban, mert élhetünk Isten békességében, amely minden értelmet meghalad (Fil 4,7). Istennél mindig van több azok számára, akik hisznek.

Imádság: Kegyelmes Mennyei Atyánk, köszönjük a véget nem érő szeretetedet és irgalmadat. Ámen.

Milyen helyzetekben kellene Istentől hallanom: "Mindig van több"?
Elizabeth B. Hughes (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek