2014. július 2. szerda

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! - mikor a magad szemében ott a gerenda. Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát."

Mt 7,1-5.

MESSZEBB LÁTNI

Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsáttatik. (Lk 6,37)

Együtt dolgozom egy apával és a fiával a karbantartó brigádban. Az apa derűs, jó természetű ember, mindig kész mosolyogva elvégezni a rábízott feladatokat. A fia komor, csendes, mindig levert típus, és meg kell vallanom, elég kedvezőtlen véleményt alakítottam ki róla. Egyik nap együtt mentünk az apával ebédelni. Kérdeztem tőle, hogy van a fia. "Már jobban van." - válaszolta. "Hogy érti azt, hogy jobban?" - kérdeztem. Elmondta, hogy körülbelül egy éve veszítette el fiatal feleségét rákbetegség miatt. Csak egy évig voltak házasok, és nagyon nehéz túljutnia ezen.
Az apa szavai rádöbbentettek, milyen gyorsan és könnyen megítélünk másokat, anélkül, hogy bármit is tudnánk róluk. Sőt, néha tovább is adjuk ezeket a véleményeket, egy szemernyi ismeret nélkül arról, min mennek keresztül ezek az emberek.
Mindenkinek megvan a maga története, akár ismerjük azt, vagy sem. A Mt 7,3 Krisztus követőjeként arra figyelmeztet, hogy lássak túl a külső dolgokon a családi, baráti és ismerősi kapcsolataimban, és Isten szeretetét gyakoroljam mindenki felé.

Imádság: Szeretet Istene, nyisd meg szemünk, hogy a külső formákon túllátva észrevegyük testvéreink fájdalmát és küzdelmeit. Ámen.

Isten szeretni hív el, nem pedig ítélkezni!
Sandra Ramirez (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ELVESZÍTETT HÁZASTÁRSAT SIRATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Július
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek