2014. július 8. kedd

Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek. Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartoztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant. Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél, úgy öklözök, mint aki nem a levegőbe vág, hanem megsanyargatom és szolgává teszem a testemet, hogy amíg másoknak prédikálok, magam ne legyek alkalmatlanná a küzdelemre.

1Kor 9,24-27.

SASSZÁRNYAKON

Akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. (Ézs 40,31)

Mindennapos egészségügyi sétáim részeként mindig elhaladok egy sasok számára fenntartott védett terület mellett. Az egyik nap túl fáradtnak éreztem magam, és nem tudtam, lesz-e erőm a szokásos útszakasz megtételére. Ekkor fölpillantottam, és megláttam három sasmadarat a fák fölött szárnyalni. Rögtön eszembe jutott a Csendes Percek aznapi áhítatában lévő, fentiekben idézett ige. Elkezdtem mondani magamban az igeverset, miközben követtem tekintetemmel a sasok szárnyalását. Az Úr megadta a kitartást sétám folytatásához a teljes útszakaszon. Séta közben hálát adtam Istennek a természet szépségéért, különösen a sasok repülésének fenségességéért. Megköszöntem azt is, hogy olvashattam a Csendes Percek aznapi áhítatát.
A testi és lelki önfegyelmezés követelményei sokszor ránk nehezednek, de Isten válaszolni fog imádságainkra, amikor erőért könyörgünk lelki és testi kihívásaink között. Az örökkévaló és hatalmas Isten mindig elérhető, és segítségünkre siet, csak kérnünk kell őt.

Imádság: Mindenható Istenünk, adj lelki erőt, hogy fegyelmezettebb életet éljünk! Ámen.

A Szentírás vezethet és továbbsegíthet minket életünk megpróbáltatásaiban.
Suzanne E. Wiltz (Louisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÉLETMÓDJUKBAN VÁLTOZÁST KEZDEMÉNYEZNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Július
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek