2014. július 9. szerda

Történt egy napon, hogy Jézus tanítványaival együtt hajóra szállt, és így szólt hozzájuk: "Menjünk át a tó túlsó partjára!" El is indultak. Miközben hajóztak, ő elaludt. Ekkor szélvihar csapott le a tóra, és a hajó kezdett vízzel megtelni, úgyhogy veszélyben forogtak. Ekkor odamentek hozzá, felébresztették, és így szóltak: "Mester, Mester, elveszünk!" Ő pedig felkelt, ráparancsolt a hullámokra, mire azok lecsillapodtak, és csendesség lett. Aztán ezt kérdezte tőlük: "Hol van a ti hitetek?" Ők pedig megrettenve és csodálkozva így szóltak egymáshoz: "Hát ki ez, hogy a szeleknek és a víznek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki?"

Lk 8,22-25.

A MÁSIK PART

Történt egy napon, hogy Jézus tanítványaival együtt hajóra szállt, és így szólt hozzájuk: "Menjünk át a tó túlsó partjára!" (Lk 8,22)

Jézus megkérte tanítványait, hogy menjenek át a tó túlsó partjára. A Galileai tenger erős szeleknek és hirtelen kitörő heves viharoknak volt kitéve. Ezért a legtöbb hajó a partvonal mentén hajózott, hogy a legénység gyorsan szárazföldet tudjon érni, amikor kitör a vihar. Jézus a tanítványokat kockázatvállalásra kérte, és joggal féltek. Vissza is utasíthatták volna, hogy elinduljanak. Ők azonban készek voltak áthajózni a túlsó partra, és kilépni komfortzónájukból. Ennek a kockázatvállalási készségüknek köszönhetően olvashatjuk most ezt a csodálatos történetet, amikor Isten közbeavatkozott.
Nemrég a gyülekezetünktől is egy ilyen kockázatvállalást és "túlsó partra átkelést" kívántak. Felkértek, hogy vegyünk részt egy városi szervezésű csoportban, amely menedéket biztosít a hajléktalanoknak. Közösségünkből néhányan morgolódtak, mások féltek, hogy mi minden történhet, de eldöntöttük, hogy átkelünk a túlsó partra. A vita és véleménykülönbség vihara áldássá változott, ahogy részt veszünk ebben a szeretetszolgálatban. A tanítványok példáját követve mi is bátorságot vehetünk a "túlsó partra való átkelésre", és nyithatunk új szolgálati területek felé.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy megígérted, hogy velünk vagy a vihar zűrzavarában. Ámen.

Hogyan léphetek ki komfortzónámból, és segíthetek másokon?
Mike Bertoglio (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK A HAJLÉKTALANOK KÖZÖTTI SZOLGÁLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Július
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek