2014. július 12. szombat

Az ÚR ezt mondta Abrámnak: Menj el földedről, rokonságod közül és atyád házából arra a földre, amelyet mutatok neked! Nagy néppé teszlek, és megáldalak, naggyá teszem nevedet, és áldás leszel. Megáldom a téged áldókat, s megátkozom a téged gyalázókat. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége. Abrám elment, ahogyan azt az ÚR mondta neki, és Lót is vele ment. Abrám hetvenöt éves volt, amikor kijött Háránból. Fogta Abrám Szárajt, a feleségét, és Lótot, a testvére fiát, meg minden szerzeményüket, amit csak szereztek, mindenkit, akikre Háránban tettek szert, és elindultak, hogy Kánaán földjére menjenek. El is érkeztek Kánaán földjére. Majd átvonult Abrám az országon egészen a sikemi szenthelyig, Móré tölgyeséig. Akkor még kánaániak voltak ezen a földön. Az ÚR megjelent Abrámnak, és ezt mondta: A te utódaidnak fogom adni ezt a földet! Ő pedig oltárt épített ott az ÚRnak, aki megjelent neki.

1Móz 12,1-7.

ISTEN HŰSÉGES

Az Úr ezt mondta Abrámnak: Menj el földedről, rokonságod közül és atyád házából arra a földre, amelyet mutatok neked! (1Móz 12,1)

Egyik reggel jó érzéssel keltem fel. Egyszerűen azon gondolkoztam, hogy Isten milyen sokféle módon jelen volt az életemben. Éppen munkahelyváltás közepén voltam egy jól fizető állásból egy új állásba, ahol a bevétel sokkal bizonytalanabb volt. De aggódás helyett reményt és békességet éreztem.
Ez Ábrahám történetére emlékeztetett és az ő Úr iránti engedelmességére. Isten azt mondta Ábrahámnak, hogy menjen egy új földre, amit mutat neki. Nem feltételezem, hogy Ábrahám sohasem habozott, soha nem kételkedett volna, de bízott Isten utasításaiban, és követte azokat. Isten pedig hűséges volt és új otthont adott Ábrahámnak és utódainak.
Isten azt kéri tőlünk, hogy higgyünk benne, engedelmeskedjünk neki, és bízzunk, hogy ő mindig velünk lesz. A változások és bizonytalanságok idején Ábrahám története bátoríthat bennünket. Amikor hittel és tettekkel engedelmeskedünk, Isten támogat minket mindvégig. Isten soha nem fog cserbenhagyni.

Imádság: Drága mennyei Atyánk, hálát adunk neked, hogy mindig biztosítod számunkra, amire szükségünk van. Segíts, hogy akkor is engedelmeskedjünk akaratodnak és utadnak, amikor nem értjük azt. Ámen.

Isten igazolja reményünket, ha hitünket és bizalmunkat belé vetjük.
Byron Samuels (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK VÁLTOZÁSOKKAL NÉZNEK SZEMBE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Július
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek