2014. július 15. kedd

Aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, Istentől született, és aki szereti azt, aki szülte, azt is szereti, aki attól született. Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük Istent, és megtartjuk az ő parancsolatait. Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek. Mert minden, ami Istentől született, legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk. Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?
Ő az a Jézus Krisztus, aki eljött víz és vér által: nemcsak a víz által, hanem a víz és a vér által; a Lélek pedig bizonyságot tesz róla, mert a Lélek az Igazság. Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek: a Lélek, a víz, a vér; és ez a három egy. Elfogadjuk ugyan az emberek bizonyságtételét, de Isten bizonyságtétele nagyobb; mert Isten bizonyságtétele az, amellyel Fiáról tesz bizonyságot. És aki hisz Isten Fiában, abban megvan ez a bizonyságtétel. Aki nem hisz Istennek, az hazuggá teszi őt, mert nem hisz abban a bizonyságtételben, amellyel Isten bizonyságot tesz Fiáról. Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.

1Jn 5,1-12.

ISTEN NYÍLT NAPJA

Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban. (1Jn 5,11-12)

Nemrégiben a helyi középiskola nyílt napján vettem részt, remélve, hogy a következő évben a fiamat felveszik oda. Minden új, izgalmas és más volt, és vágytam arra, hogy fiam ebbe az iskolába járhasson. Habár 600 szülő volt jelen, az iskola csak 150 diákot tudott felvenni. Azon gondolkoztam, hogy vajon az én fiam bekerülhet-e. Aztán a jelentkezési lapok között találtam egy lapot, amin az állt, hogy "Ha ön az iskola körzetében él, vagy a környék állandó lakosa, akkor nem utasítjuk el a jelentkezést." Micsoda megkönnyebbülés!
Viszonylag frissen megtért keresztyén vagyok, és gyakran vannak kétségeim afelől, hogy a mennybe jutok-e. Ez a tapasztalat segített, hogy úgy tekintsek a húsvétra, mint Isten nyílt napjára, hogy beléphessünk Isten országába. A mennyország hírei mindenki számára jó hírek. Mindenki jelentkezhet. Ha Jézus a mi Urunk és Megváltónk, és hűségesen élünk, garantált a bejutásunk. Lehet, hogy bukunk egy-két osztályt, vagy rossz jegyeket kapunk, de ha Jézus él a szívünkben, be fogunk jutni.

Imádság: Mindenség Ura, növeld hitünket igédben, és add, hogy mindig igyekezzünk a kereszt közelében élni. Ámen.

Mivel Isten hűséges, biztosak lehetünk az örök élet felől.
Sue Peters (Keleti-fok, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KÉTSÉGEKKEL KÜZDENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Július
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek