2014. július 16. szerda

Emberfia! Rólad beszélget néped a falak mellett és a házak kapujában. Így beszélgetnek maguk közt egymással: Gyertek csak, hallgassátok, miféle ige jön az ÚRtól! Azután eljönnek hozzád, mintha népgyűlésre jönnének; odaül eléd az én népem, hallgatják beszédedet, de nem aszerint élnek. Pajzán dallá lesz az a szájukban, az eszük pedig nyereségen jár. Csak ennyi vagy nekik: Pajzán dalok énekese, akinek szép a hangja, és jól pengeti a lantot. Hallgatják a beszédedet, de nem aszerint élnek. De ha majd beteljesedik - mert beteljesedik! - akkor megtudják, hogy próféta volt közöttük.

Ez 33,30-33.

ÉLD MEG!

Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. (Jak 1,22)

Életünk sűrű teendői között, még ha elsőbbséget biztosítunk is a napi bibliaolvasásnak, néha bizony csak átfutjuk a sorokat, és nem úgy olvassuk a Szentírást, hogy alkalmazhassuk is az igazságait. Ha olyan figyelemmel olvassuk a Bibliát, mintha először hallanánk, mindig valami újat fedezhetünk fel a lapokon. Így ez a tanítás és a bátorítás kiapadhatatlan forrása lehet.
Ezékiel próféta arról beszélt népének, hogy az Isten igéje szerint kell élniük. A nép szerette hallgatni az igét, de nem igazán tették gyakorlattá a hallottakat. Ezért Isten így szólt Ezékielhez: "Csak ennyi vagy nekik: Pajzán dalok énekese, akinek szép a hangja, és jól pengeti a lantot. Hallgatják a beszédet, de nem aszerint élnek" (Ez 33,32). Jézus továbbment ebben a kérdésben: "Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát." (Mt 7,24)
A Szentírásban rengeteg erő van, ha naponta élünk vele. Megszólít minket a problémánkban, elmondja, hogy Isten törődik velünk, és rámutat Isten bölcsességére, ahogy segít megoldani gondunkat. Isten igéjét cselekedve, kapcsolataink javulhatnak, és útmutatást kapunk életünkre nézve. Nemcsak azt határozhatjuk el, hogy olvassuk a Bibliát, de azt is, hogy aszerint élünk.

Imádság: Istenünk, szent igédet olvasva segíts mindennap felismernünk annak életünkre szóló üzenetét! Ámen.

Mire mutat rá ma az Isten igéje?
Andy Baker (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NINCS BIBLIÁJUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek