2014. július 18. péntek

És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.
Legyetek tehát Isten követői, mint szeretett gyermekei.

Ef 4,30-5,1.

MEGBÉKÉLÉS

Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek. (Ef 4,32)

Kollégiumi szobatársnőmmel, Gingerrel elválaszthatatlanok voltunk egymástól. Együtt étkeztünk, meglátogattuk egymást, elmondtuk titkainkat, és ugyanabba a gyülekezetbe jártunk.
Miután külföldön tanultam egy ideig, elhatároztam, hogy eljárok más gyülekezetekbe is. Ginger távolságtartóvá és barátságtalanná vált irányomban. Kijelentette, hogy nem lehetünk többé barátnők, ha én más gyülekezetbe járok. Bántott a dolog, csalódott voltam, és igyekeztem megváltoztatni véleményét. Hogyan gondolhatja, hogy nem lehetünk barátok csak azért, mert különböző egyházba járunk.
Később rájöttem, hogy a gyülekezete arra ösztönözte tagjait, hogy legyenek kirekesztőek. Hálás voltam Istennek, hogy kihozott ebből a közösségből, bár szomorú voltam barátnőm elvesztése felett. Tovább imádkoztam érte, bibliaverseket küldtem neki e-mailben, és közben fájt a kapcsolatunk hiánya.
Hat évvel később hírt kaptam Gingertől. Sajnálta, hogy megszakadt a barátságunk. Már nem volt az általam elhagyott gyülekezet tagja. Rájött, hogy Isten szeretete nem korlátozódik egyetlen egyházra vagy gyülekezetre. Megbocsátottam neki, és örülök, hogy újra barátok vagyunk. Isten mérhetetlen szeretete megbocsátásra és kibékülésre ösztönöz minket.

Imádság: Istenünk, segíts megbocsátanunk és szereteteddel szeretni! Kösd össze a szétszakadt kapcsolatokat! Ámen.

Bocsássunk meg egymásnak, ahogy Isten megbocsát nekünk.
Susie Baker (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYMÁSTÓL ELIDEGENEDETT BARÁTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Július
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek