2014. július 19. szombat

Jézus tehát így szólt hozzájuk: "Bizony, bizony, mondom néktek: én vagyok a juhok ajtaja. Aki énelőttem jött, mind tolvaj és rabló, de a juhok nem is hallgattak rájuk. Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelőre talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." "Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. Aki béres és nem pásztor, akinek a juhok nem tulajdonai, látja a farkast jönni, elhagyja a juhokat, és elfut, a farkas pedig elragadja és elszéleszti őket. A béres azért fut el, mert csak béres, és nem törődik a juhokkal. Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem."

Jn 10,7-14.

A JÓ PÁSZTOR

Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, az Igaz a nem igazakért, hogy Istenhez vezessen minket. (1Pt 3,18)

A feleségemmel néhány évvel ezelőtt vidéken töltöttük a szabadságunkat. A szállásunkról egy legelőre lehetett látni. A bárányok szabadon kóborolhattak a mezőkön és a dombokon, de egy kerítés belül tartotta őket a biztonságos területen.
Egyik reggel, amikor felkeltünk, észrevettük, hogy valaki nyitva felejtette a kerítéskaput. A bárányok szerteszét kószáltak, néhányan veszélyes helyen tartózkodtak. Hamarosan megjött a pásztor, bezárta a kaput, és összeterelte az állatokat, míg mind biztonságba kerültek a kerítésen belül.
A fenti igeversen elgondolkodva eszembe jutott a Jó Pásztor, aki azért jött, hogy biztonságban visszavezessen minket Istenhez. Olyan sokat vállalt értünk, hogy a kereszten meghalt értünk. Csak Krisztus szenvedése miatt tudhatjuk bizonyossággal, hogy a Pásztor figyelmének és törődésének biztonságát élvezhetjük.
A Jó Pásztor követése kihívásokkal is járhat. De a fenti ige emlékeztet arra, hogy Krisztus sok emberi szenvedést viselt el, bár nem volt vétkes. Krisztus tudja, min kell keresztülmennünk. Péter levele arra bíztat, törekedjünk hűséges krisztusi életre.

Imádság: Istenünk, köszönjük Fiadban adott ajándékodat, aki biztonságban visszavezet minket hozzád. Ámen.

Amikor eltévelyedünk, a Jó Pásztor biztonságban visszavezet Istenhez.
Mark Wallace (Suffolk, Anglia)

IMÁDKOZZUNK A PÁSZTOROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek