2014. július 22. kedd

Most pedig a törvény nélkül jelent meg Isten igazsága, amelyről bizonyságot is tesznek a törvény és a próféták. Isten pedig ezt az igazságát most nyilvánvalóvá tette a Krisztusban való hit által minden hívőnek. Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által. Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz.

Róm 3,21-26.

MEGSEMMISÍTETT ADATOK

Könyörülj rajtam kegyelmeddel, Istenem, töröld el hűtlenségemet nagy irgalmaddal! (Zsolt 51,3)

Nemrégiben államunk elfogadott egy törvényt, amely eltörli bizonyos bűncselekmények adatait. Azok a kérvényezők, akikre ez vonatkozik, tiszta lappal hagyhatják el a börtönt.
Próbaidős tisztként átnéztem azoknak a bűntetteknek az aktáit, amelyekben az új szabályt lehet érvényesíteni, és a tettes visszakaphatja jogait. Egy hosszú sor követelmény alapján kellett meghoznom az ítéletet. Ha egy kizáró okba ütközött az eset, akkor az aktát alulra tettem, ezzel az eltörlés lehetőségének menete megszakadt, az ügy be lett fagyasztva.
Boldog vagyok, hogy Istennek nincs listája kizáró okokról, mielőtt eltörölné bűneink adatait. Isten nem mondja, hogy "Bocs, de a te bűnöd túl borzasztó", vagy "Figyelj, ezt már többször is elkövetted. Az egész életed korrupciók halmaza".
Nincs olyan adat, amit Isten ne tudna megsemmisíteni. Nincs olyan kisiklott élet, amit Isten ne tudna helyreállítani. És ha egyszer bűneink listája eltöröltetett, akkor bűnbánattal és megbánással, tiszta lappal indulhat az életünk.

Imádság: Drága Urunk, Istenünk, végtelenül hálásak vagyunk megbocsátásodért, és egyszülött Fiadért, aki nélkül semmi reményünk nem lenne. Ámen.

Isten akármilyen bűnt el tud törölni.
Thomas Buice (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A RABOKÉRT ÉS FOGVATARTÓIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Július
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek