2014. július 26. szombat

Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.

Zsid 4,14-16.

SENKI SEM ÉRT MEG?

Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. (Jn 1,14)

Néha talán úgy érezzük, hogy magányosak vagyunk, és senki sem érti, min megyünk keresztül. Ez akkor történik, amikor elfelejtjük, hogy Jézus teljesen emberré lett, és pontosan úgy élte meg az életet, ahogyan mi. Hozzánk hasonlóan kísértéseken ment keresztül. Találkozott a fájdalommal és a szomorúsággal. Érzett örömöt és boldogságot is. Közeli barátaival együtt meghitt pillanatokat élt át. Az egyetlen, amit nem tapasztalt meg, a bűn volt; ám mivel megfizetett a bűnért, jól ismerte a szenvedést, amely a bűn következményével jár.
Ha azt érezzük, hogy senki sem ért meg minket, jusson eszünkbe, hogy Jézus megért. Isten embereket küld az életünkbe, akik velünk vannak, és segítenek nekünk. Amit ma megtapasztalunk, lehet, hogy alkalmassá tesz minket arra, hogy holnap valakinek mi segíthessünk. Amiképpen befogadjuk a kegyelmet, úgy tovább is adhatjuk. Nem kell egyedül cipelnünk a terheinket. Megengedhetjük Krisztusnak, hogy munkálkodjon az életünkben, és eszközként használhasson mások életében. Nem vagyunk egyedül. Nemcsak Krisztus a miénk, hanem mi is ott vagyunk egymásnak!

Imádság: Drága Istenünk, imádkozunk erődért. Hadd érezzük jelenlétedet a magány óráiban. Hadd fogadjuk el azok könyörületét, akiket te küldesz az életünkbe. Ámen.

Jézus megért engem, és mindig velem van.
Jason Ponzio (Georgia, USA)

IMÁDKOZZ VALAKIÉRT, AKI SEGÍT NEKED!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Július
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek