2014. július 31. csütörtök

Erről nekünk sok mondanivalónk van, amit nehéz megmagyarázni, minthogy eltompult a hallásotok. Ugyanis ennyi idő múltán már tanítóknak kellene lennetek, mégis arra van ismét szükségetek, hogy titeket tanítson valaki az Isten beszédeinek alapelemeire, mert olyanokká lettetek, mint akiknek tejre van szükségük, nem kemény eledelre. Aki ugyanis tejen él, járatlan az igazság igéjében, mivel kiskorú. A nagykorúaknak pedig kemény eledel való, mint akiknek érzékszervei a gyakorlat következtében már alkalmasak a jó és a rossz megkülönböztetésére.

Zsid 5,11-14.

ÚT AZ EGÉSZSÉGHEZ

Aki ugyanis tejen él, járatlan az igazság igéjében, mivel kiskorú. (Zsid 5,13)

Egy anyuka elhozta meglehetősen sovány gyermekét a klinikánkra. 1 éves korában történt a gyermek elválasztása. Megkérdeztem az anyukától, hogy most mivel eteti. "Tej nélküli teával, kukoricaliszttel és zabkásával" - válaszolta. Megkértem, hogy nézze meg a gyermekek "Út az egészséghez" táblázatát; ez egy orvosi ábra, ami nagyon hasznos diagramokat tartalmaz. Kiderült, hogy 50 %-ban gyarapodott a gyermeke súlya az ilyen korú gyermekekhez viszonyítva. Ez a gyermek megállt a súlygyarapodásban, és az alultápláltság komolyan fenyegette. Elmagyaráztam az anyukának, hogy mivel etesse gyermekét, hangsúlyozva a magas protein-tartalmú ételeket, valamint a szénhidráttal kiegészített étrendet.
A Zsidókhoz írt levélben olvasunk lelkileg alultáplált keresztyénekről, akik megálltak a növekedésben. Ez is egy komoly állapot. A keresztyén lelki növekedés célja, hogy végül elérjük a Megváltónkhoz való hasonlóságot. Táplálékunk Isten igéjének tanulmányozásából és az imádságból ered, amivel Jézushoz kapcsolódunk, aki úgy írta le magát, mint az Élet Kenyere. Jézus megígérte, hogy akik hozzá jönnek és hisznek benne, lelkileg soha nem fognak éhezni vagy szomjazni. (Jn 6,35)

Imádság: Szerető Istenünk, adj nekünk új éhséget igéd iránt! Segíts, hogy hűségesek legyünk az imádkozásban, könyörgésben és hálaadásban! Jézus nevében. Ámen.

Gyarapodunk-e a "lelki egészség" ábra szerint?
John McCutcheon (Limpopo, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZ ALULTÁPLÁLT GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Július
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek