2019. augusztus 3. szombat

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Az én szolgám, Mózes meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet én adok Izráel fiainak. Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a nagy tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

BÁTORSÁGOT ADÓ APA

Légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt, amerre csak jársz. (Józs 1,9)

Hétéves koromban az öcsémmel a család ruhaboltja előtt játszottunk. Egyszer csak odajött egy nagyobb fiú, és elkezdte ütni az arcomat és a fejemet. Rémülten futottam be a szüleimhez, de épp rengetegen voltak az üzletben, ezért elküldtek. Fájdalmak között, megalázva ültem le egy sarokba, és sírtam.
Aznap este apa észrevette, hogy nem olyan vagyok, mint máskor. Megkérdezte, mi a baj, és én elmondtam neki, mi történt. Megvigasztalt, és azt mondta, ha még egyszer odajön ez a fiú, bátran szálljak szembe vele, és figyelmeztessem, hogy apukám azonnal a segítségemre siet, ha szólok neki. Elmúlt a félelmem, és olyan erősnek éreztem magam, mint egy oroszlán. Másnap este már vártam a verekedőt. Jött is, és amikor nem ijedtem meg, hanem figyelmeztettem, hogy jön apukám, azonnal elszaladt.
Ma már én is apa vagyok, és hozzám is jönnek a gyermekeim segítségért. A nehéz helyzetekben én is a mennyei Atyámhoz fordulok bátorításért. Isten azt ígéri, hogy mindig velünk lesz, és vigyáz ránk. Ezek az ígéretek erőt adnak ahhoz, hogy mindig bátran forduljunk mennyei Atyánkhoz bátorításért és vigasztalásért.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy mellettünk állsz, és vigasztalást nyújtasz a nehézségekben. Vezess minket és bátoríts a te erőddel! Ámen.

Isten segítségével bátran nézek szembe a nehézségekkel.
David Livingstone (Bangalore, India)

IMÁDKOZZUNK A BÁNTALMAZOTTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek