2019. augusztus 10. szombat

Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk. Abból tudjuk, hogy benne maradunk, és ő mibennünk, hogy a maga Lelkéből adott nekünk. És mi láttuk, és mi teszünk bizonyságot arról, hogy az Atya elküldte a Fiát a világ üdvözítőjéül. Ha valaki vallja, hogy Jézus Isten Fia, abban Isten marad, ő pedig Istenben; és mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. Abban lett teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizalommal tekinthetünk az ítélet napja felé, mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban. A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben. Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket.

1Jn 4,7-19.

A SZERETET KIFEJEZÉSE

Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! (Jn 13,34)

Az egyik munkatársam reggelente körbejárja az irodákat és mindenkit széles mosollyal üdvözöl: "Hogy vagy? Hogy mennek a dolgaid?" Ha valaki hiányzik, érdeklődik felőle. Ezt a barátságos viselkedést én a szeretet kifejezésének értékelem. Felgyorsult, stresszel teli társadalmunkban a szeretet kifejezése egyre kevésbé fontos a személyes kapcsolatainkban. Könnyen megfeledkezünk arról, hogy milyen hatása van akár egy kedves üdvözlésnek vagy egy mosolynak, amivel kifejezzük mások iránti törődésünket.
Keresztényként arra hívattunk, hogy a Szentlélek kegyelmével éljünk, hogy szeressük egymást. Jézus megmutatta nekünk, milyen az a szeretet, amit gyakorolnunk kellene egymás iránt egyszerű, hétköznapi módon; együtt evett a tanítványaival és a társadalom kivetettjeivel, foglalkozott a nők és a leprások szükségeivel, amikor senki más ezt nem tette meg. Aztán megmutatta nekünk a teljes szeretetet azzal, hogy meghalt értünk a kereszten. Egy ilyen példát követni kihívást jelent, de a kis cselekedetekkel is érhetünk el változást.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy szeretsz minket. Taníts bennünket is úgy szeretni, ahogyan Jézus tette! Ámen.

Jézus példáját követem, amikor másokat szeretek.
Julianis Báez de Pichardo (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK EGY MUNKATÁRSUNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek