2019. augusztus 12. hétfő

Jézus mondja: "Aki hozzám jön, hallja beszédeimet, és azok szerint cselekszik: megmutatom nektek, kihez hasonló. Hasonló ahhoz a házépítő emberhez, aki leásott, mélyre hatolt, és a kősziklára alapozott: amikor árvíz jött, beleütközött az áradat abba a házba, de nem tudta megingatni, mert jól volt megépítve. Aki pedig hallotta beszédeimet, de nem azok szerint cselekedett, az hasonló ahhoz az emberhez, aki alap nélkül a földre építette a házát: beleütközött az áradat, és azonnal összeomlott az a ház, és teljesen elpusztult."

Lk 6,47-49.

AMI IGAZÁN SZÁMÍT

Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. (Mt 6,33)

A 92 éves nagybátyám egyedül él Floridában, Sarasotaban. Ahogy az Irma hurrikán lecsapott Dél-Floridára, nem akarta sehogy sem elhagyni a házát, de a gyerekei meggyőzték, hogy itt az ideje indulni. Két bőröndbe bepakolta mindazt, ami jelentett neki valamit, és elment.
Hogy leegyszerűsödnek a dolgok a vihar idején! Amikor el kellett dönteni, mit visz magával a nagybátyám, 92 éve belefért két bőröndbe. A híradás tele van olyan emberek történetével, akik felkészültek, evakuáltak és visszatértek a hurrikán távoztával. Néhány idézet, amit hallunk: "A házunk pótolható, de a családunk nem" és "A kár nagy, de annyira örülünk, hogy mindenki jól van". A viharok során ismétlődően azt látjuk, hogy az anyagi javak elvesztik jelentőségüket, és olyan dolgok kerülnek előtérbe, amelyek igazán számítanak.
A mai igeszakaszban mindkét férfi viharba kerül. A történetek kimenetei pusztán azért különböznek, mert a házak alapozása eltérő. A példázat azt szemlélteti, hogy a keresztény élet nem arról szól, hogy elmenekülünk a viharoktól, amelyek az utunkba állnak, hanem képesek vagyunk átvészelni a viharokat, mert az "alapunk" Jézus Krisztusban van.

Imádság: Istenünk! Miközben az élet viharait átvészeljük, segíts abban, hogy az életünket a szilárd alapra, Fiadra építsük, hogy erőforrásunkat a világ is megismerje. Ámen.

Az élet viharai között Jézus az alapom.
Dennis Denby (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY A FONTOS DOLGOKRA FIGYELJÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek