2019. augusztus 16. péntek

Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok azonban rájuk szóltak. Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba." Ekkor átölelte és kezét rájuk téve megáldotta őket.

Mk 10,13-16.

HÁLÁS SZÍV

Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. (Mk 10,14)

Fiam súlyos diszlexiás, és ez nagyon megnehezíti az iskolai tanulmányait. Nemrég találkoztam tanárával, hogy számára egy egyedi tanmenetet tervezzünk meg.
A hosszú beszélgetés végén a tanár elmondta, hogy a fiam minden egyes iskolai nap végén odamegy hozzá és megköszöni, hogy tanítja őt. Ez mélyen megindított. Nem tudtam, hogy ezt teszi. Tudom, hogy mennyire nem szereti az iskolát, mert annyira nehéz számára. Mégis hálás a tanárának, aki mindent elkövet, hogy segítsen neki.
Elhatároztam, hogy követem fiam példáját, és igyekszem, hogy kimutassam hálámat, különösen az Istennel való kapcsolatom során. A mai bibliai szakaszban, Márk evangéliumában Jézus arra biztat, hogy egy kisgyermek példáját kövessük. Még ha néha számunkra kellemetlen vagy nehéz napok jönnek is, az Isten felé hálás szív mennyei jutalmat arat.

Imádság: Istenünk, köszönjük mindazt, amit teszel vagy tettél értünk. Adj hálás, tiszta és alázatos szívet! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Mától kezdve sokkal készségesebben adok hálát Istennek.
Karen Woodard (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A TANULÁSI NEHÉZSÉGEKKEL KÜZDŐ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek