2019. augusztus 18. vasárnap

Amikor Jézus az egyik városban járt, egy leprával borított ember meglátva őt, arcra borult, és kérte: "Uram, ha akarod, meg tudsz tisztítani engem." Erre Jézus kinyújtotta a kezét, megérintette őt, és így szólt: "Akarom, tisztulj meg!" És azonnal letisztult róla a lepra. Ő pedig megparancsolta neki: "Senkinek ne mondd el ezt, hanem menj el, mutasd meg magadat a papnak, és ajánlj fel áldozatot megtisztulásodért, ahogyan Mózes elrendelte, bizonyságul nekik." De a híre annál jobban terjedt, és nagy sokaság gyűlt össze, hogy hallgassák, és meggyógyítsa őket betegségeikből. Ő azonban visszavonult a pusztába, és imádkozott.

Lk 5,12-16.

ISTEN GYERMEKE

Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. (Róm 12,16)

Férjemmel azt a gyakorlatot folytatjuk, hogy a szükségben lévőknek pénz helyett mindig valamilyen tárgyi segítséget nyújtunk. Így, amikor Jack letekerte az autó ablakát, és arra kért, hogy adjak pénzt a járdán didergő asszonynak, megéreztem kérése mögött a Szentlélek hívását. Kinyitottam az autó ajtaját és egy bankjegyet nyújtottam át az asszonynak, majd a helyzetéről kérdeztem. Azután megfogtam a kezét, és imádkoztam vele. Az imádság után erősen magához ölelt.
Abban a pillanatban rájöttem, hogy ő több mint a kartonlap mögött reszkető valaki. Jézus megérintette a vakokat, megszállottakat, vagy bénákat, azt hirdetve, hogy ők is emberi teremtmények, akik méltók a törődésre és a tiszteletre. Az, hogy saját társadalmuk nem becsülte őket, nem csökkentette értéküket.
Azt nem tudom, hogy a nap hátralevő részében mi történt az asszonnyal, de a vele való találkozás örökre megváltoztatott engem. Megtanultam, hogy én sem érdemlem jobban Isten gyógyító érintését, mint bárki más. Valamennyien egyenlők vagyunk Isten szemében, aki mindnyájunkat ismer, és mindenkire gondot visel.

Imádság: Nyisd meg a szemünket, ó, Istenünk, hogy lássuk azokat, akik körülöttünk szükséget szenvednek, és az emberi szíveket, amelyek a te szeretetedre vágynak! Ámen.

Ma kinyújtom kezem Isten egyik szükségben levő gyermeke felé.
Karen Wingate (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A HAJLÉKTALANOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek