2019. augusztus 22. csütörtök

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"

Mt 7,7-11.

GONVISELŐ ISTEN

Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel Krisztus Jézusban. (Fil 4,19)

Az 1930-as évek második felében egy részes arató családjában nőttem fel. Minden este az ebédlőasztal körül ültünk, amikor apánk a Szentírásból olvasott fel nekünk az öt gyereknek, és utána elmagyarázta az olvasott szakaszt. Ezután anyával együtt énekeltünk egy régi éneket, majd apánk imádkozott és hálát adott az ételért. Azonban sokszor előfordult, hogy vacsora nélkül kellett felállni az asztaltól, mert nem volt mit enni. Egyszer apa azt mondta. "Ne aggódjatok, Isten majd tesz róla, hogy ne éhezzünk". A következő reggel a hátsó verandán több kosarat és zsákot találtunk, tele élelemmel. Egyikünk sem tudta, honnan kaptuk ezeket, de mi elkezdtünk bízni a Szentírás szavaiban, és hinni, hogy azok igazak.
Én csak négyéves voltam, amikor ez történt, de még most is emlékszem az ínséges időkre és arra, hogy Isten mit tett értünk. Tanúja vagyok annak, hogy amikor bizalommal imádkoztunk segítségért, Isten gondot viselt ránk. A Fil 4,6 arra bíztat bennünket, hogy semmi miatt ne aggódjunk, hanem mindenért imádkozzunk.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy ilyen szerető gondviselő Isten vagy. Kérünk, viseld gondját szerte a világon mindenkinek, aki ma éhezik! Ámen.

Isten ereje akkor a legerősebb, amikor én a leggyengébb vagyok. (2Kor 12,9-10)
John Cramer (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NINCS MIT ENNIÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek