2019. augusztus 23. péntek

Mert így szól az én Uram, az ÚR: Majd én magam keresem meg juhaimat, és én viselem gondjukat. Ahogyan a pásztor gondját viseli a nyájnak, amikor ott áll juhai között, amelyek szét voltak szóródva, úgy viselem gondját juhaimnak. Kiszabadítom őket mindenünnen, ahová csak szétszóródtak egy felhős, borús napon. Kivezetem őket a népek közül, és összegyűjtöm az országokból, azután beviszem őket a saját földjükre. Legeltetni fogom őket Izráel hegyein, a völgyekben és az ország minden lakóhelyén. Jó legelőn legeltetem majd őket, és Izráel magas hegyein fognak tanyázni. Jó tanyájuk lesz, ott heverésznek, és kövér legelőn legelésznek Izráel hegyein. Én legeltetem juhaimat, és én keresek nekik pihenőhelyet - így szól az én Uram, az ÚR.

Ez 34,11-15.

ÚJRA BIZTONSÁGBAN

Mert így szól az én Uram, az ÚR: Majd én magam keresem meg juhaimat, és én viselem gondjukat. (Ez 34,11)

Munkába menet egy buja legelővel körülvett juhfarm mellett haladok el. Egyszer egy kisbárányt vettem észre a kerítésen kívül, közel az úthoz. A frissen felfedezett füvön legelészett, és nem észlelte az elhaladó autók veszélyét. Az anyja hiába hívogatta kétségbeesetten, a bárányka nem figyelt rá.
Leparkoltam a közelben, és azon gondolkodtam, hogyan tudnék segíteni a bárányon. Ha én közelítem meg, lehet, hogy rossz irányt vesz, megsérülhet, vagy még rosszabb történhet. Elfutottam a szomszéd házhoz. Egy munkást találtam ott. Kifulladva, de el tudtam mondani neki a felfedezésemet. Hálásan megköszönte, és követett a kerítésig, majd átemelte az elkóborolt bárányt. Békesség öntött el, amikor láttam, hogy az ismét az anyjához került.
Eszembe jutottak azok az idők, amikor én kóboroltam el Istentől. Persze, az új élmény rövid időre boldogságot hoz, de a tévelygésem felismerése után bocsánatot kértem, és könyörögtem, legyek erős a jövőben elkerülni ugyanezt a hibát. Ha Isten bibliai útmutatásaira összpontosítunk, akkor jobban tudjuk követni a helyes utat. Biztonságban és nyugalomban lehetünk, tudva, hogy amikor mégis eltévedünk, Isten visszairányít bennünket a helyes útra.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük az irányításodat és a védelmedet. Ámen.

Ahogy a pásztor vezeti a nyájat, úgy vezet Isten engem is.
Nancy Frantel (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK ISTEN VEZETÉSÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek