2019. augusztus 25. vasárnap

"Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja."

Mt 6,25-34.

A PELIKÁN

Ne aggódjatok életetekért... Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. (Mt 6,25-26)

Szeretem a pelikánokat, nem a szépségük, hanem a kecsességük miatt. Miközben nézem őket, ahogy elsuhannak az égen, megnyugszik a lelkem. Az utóbbi időben a lelkemnek szüksége volt a megnyugvásra. Szorgalmasan, folyamatosan kerestem munkát, de minden alkalommal visszautasítottak. Az állandó könyörgő imádságaim ellenére Isten hallgatott.
Egyik nap a tengerparton ülve imádkoztam, és figyeltem a türkiz színű hullámokat a parton. Megláttam, ahogy egy pelikán az égen szárnyalt, és közben halakért fürkészte a hullámokat. Ismét kérleltem Istent, hogy mutassa meg, mit kezdjek az életemmel. Ahogy a madár repkedett a víz fölött, és éberen figyelt, mi lesz a következő tápláléka, meglátott egy halat, majd azonnal lemerült érte, és elkapta. Aztán a pelikán felemelkedett a vízből, és a szelíd hullámokon lebegve elfogyasztotta vacsoráját.
Ahogy a pelikánt figyeltem, a szívem felismerte Isten üzenetét: "Bízz bennem! Gondom van rád". Balzsam volt ez a fáradt lelkemnek. Ahogy Isten gondoskodik a pelikánokról, úgy gondoskodik rólam is.

Imádság: Életünk Forrása! Segíts bízni abban, hogy te mindenkor gondoskodsz rólunk, és adj bátorságot, hogy megragadjuk az új lehetőségeket! Ámen.

Bízom Istenben, hogy ma is gondoskodik rólam.
Pamela Hutto (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK ÁLLHATATOSSÁGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek