2019. augusztus 27. kedd

Volt pedig egy beteg ember, Lázár, Betániából, Máriának és testvérének, Mártának a falujából. Mária volt az, aki megkente az Urat kenettel, és megtörölte a lábát a hajával: az ő testvére, Lázár volt a beteg. A nővérei megüzenték Jézusnak: "Uram, íme, akit szeretsz, beteg." Amikor Jézus ezt meghallotta, ezt mondta: "Ez a betegség nem halálos, hanem az Isten dicsőségét szolgálja, hogy általa megdicsőüljön az Isten Fia." Jézus szerette Mártát, ennek nővérét és Lázárt. Amikor tehát meghallotta, hogy beteg, két napig azon a helyen maradt, ahol volt, de azután így szólt tanítványaihoz: "Menjünk ismét Júdeába!" A tanítványok ezt mondták neki: "Mester, most akartak megkövezni a zsidók, és ismét oda mégy?" Jézus így válaszolt: "Nem tizenkét órája van-e a nappalnak? Ha valaki nappal jár, nem botlik meg, mert látja a világ világosságát, de ha valaki éjjel jár, megbotlik, mert nincs világossága." Ezeket mondta nekik, és azután hozzátette: "Lázár, a mi barátunk elaludt, de elmegyek, hogy felébresszem." A tanítványok ezt felelték rá: "Uram, ha elaludt, meggyógyul." Pedig Jézus a haláláról beszélt, de ők azt gondolták, hogy álomba merülésről szól. Akkor azután Jézus nyíltan megmondta nekik: "Lázár meghalt, és örülök, hogy nem voltam ott: tiértetek, hogy higgyetek. De menjünk el hozzá!"

Jn 11,1-15.

ISTEN GONDOSKODIK

Jézus azonban ezt mondta neki: Nem mondtam-e neked, hogy ha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét? (Jn 11,40)

Régóta kiáltottam Istenhez, hogy segítsen, ám amikor ez nem történt meg, elszomorodtam, és kétségeim támadtak. Úgy éreztem, Isten nem törődik velem.
Kíváncsi vagyok, vajon Mária és Márta is ugyanígy érezhetett-e a ma olvasott történetben. Mária, Márta és Lázár Jézus barátai voltak, és a Jn 11-ben világosan látjuk, hogy Jézus szerette őket. Ám amikor Lázár beteg lett, és Jézust hívatták, ő nem jött azonnal, közben Lázár meghalt. Jézusnak, amint megkapta az üzenetet Lázár betegségéről, már kész terve volt a jóra, annak ellenére, hogy a dolgok egyre rosszabbnak tűntek.
A Szentírás e szakasza arra emlékeztet, hogy Isten engem is szeret, meghallgat, ha hozzá kiáltok, és kész válasza van számomra. Isten képes beteljesíteni életem célját a maga szabta időben. Mindössze annyi a feladatom, hogy továbbra is higgyek.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy mindent a te dicsőségedre munkálsz. Segíts bízni benned akkor is, amikor úgy tűnik, nem figyelsz ránk! "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe!" Ámen. (Lk 11,2-4)

Még a fájdalom közepette is velem van Isten.
Tola Babalola (Lagos, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, ISTEN NEM HALLGATJA MEG ŐKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek