2019. november 4. hétfő

Márpedig az Isten rendezte el a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta. Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test? Így bár sok a tag, mégis egy a test. Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó részei nagyon is szükségesek, és amelyeket a test tisztességtelen részeinek tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül, és amelyek ékesség nélkül valók, azok nagyobb megbecsülésben részesülnek: az ékeseknek azonban nincs erre szükségük. Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok. És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi. Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.

1Kor 12,18-27.

ISTEN CÉLJÁRA TEREMTVE

Mi vagyunk az agyag, te a mi formálónk, kezed alkotásai vagyunk mindannyian. (Ézs 64,7)

Gyülekezetünk női csoportja minden november végén rendez egy sütemény vásárt, hogy a helyi misszió céljára adományokat gyűjtsön. Ezek az alkalmak összekapcsolják a gyülekezet különböző generációit; közösen, egységben dolgoznak. Idén úgy döntöttem, hogy aprósüteményeket és csokoládés szeletet sütök. Ahogy az alapanyagokat készítgettem a sütéshez, eszembe jutott, hogy én is Isten kezének alkotása vagyok. Ahogy én összegyúrom a sütemény alkotóelemeit, Isten is úgy formál engem céljainak megfelelően. Isten képmására vagyunk teremtve, felkészítve a szolgálat végzésére (Ef 4,12).
Amikor nem érzem a felkészítettséget, akkor is hagyatkozhatok Isten hatalmára, nem kell a saját erőmben bíznom. Sokféle szolgálati lehetőségünk van, kicsik és nagyok egyaránt. Mindenkinek megvan a maga része: talán pénzt előteremteni a gyülekezeti süteményvásár révén, vagy megírni egy áhítatot, vagy elmenni a missziós munkába. Ahogy haladunk előre az Isten útján, hitünk növekszik, és ő vágyakozást ad a szívünkbe, hogy új módokon szolgáljunk neki.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy képmásodra alkottál minket, a neked való szolgálatra. Mutasd meg, hogyan szolgálhatunk ma téged! "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod... Ámen." (Mt 6,9-13)

Isten felkészít a szolgálat végzésére.
Julie Wicker (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A HELYI MISSZIÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 November
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek