2019. november 7. csütörtök

"Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. És ha azokkal tesztek jót, akik veletek jót tesznek, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is ugyanezt teszik. És ha azoknak adtok kölcsönt, akiktől remélitek, hogy visszakapjátok, mi a jutalmatok? Bűnösök is adnak kölcsönt bűnösöknek, hogy visszakapják azt, ami jár nekik. Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt. Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas."

Lk 6,32-36.

MEGBOCSÁTÁS

Sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róm 8,39)

Tizennégy éves koromban hat hónapig szenvedtem egyik osztálytársam durva bánásmódjától. Összerándultam, amikor szembeköpött, vagy hazafelé a buszon az oldalamba bökött vagy csúfolódott. Amikor gyűlölködő telefonokkal kezdett gyötörni, a szüleim intézkedtek, hogy tartsa távol magát tőlem.
Jézus kéri, hogy áldjuk azokat, akik átkoznak minket, és imádkozzunk azokért, akik bántalmaznak (Lk 6,28). Tudtam, hogy Jézus megbocsátott az őt bántóknak, de bizonytalan voltam, hogyan bocsássak meg diáktársamnak. Szüleim bátorítására elkezdtem a gyülekezetbe járni. Jelentkeztem egy otthonba önkéntesnek, ahol megtanultam, hogy keveset törődjek az engem ért bántásokkal, sokkal inkább mások szükségleteivel.
A szívem már kész volt a hallásra, amikor egyik barátnőm azt mondta, az igazi békesség elnyeréséhez meg kell bocsátanom a lánynak. Segített azzal, hogy mondta: gondoljak Jézussal együtt rá. Miközben küszködtem kimondani "megbocsátok neki", elképzeltem, hogy Jézus átöleli őt.
Ahányszor a lányra gondolok, Jézus ölelő karjaiba képzelem őt. Ráébredtem, hogy neki is Isten szeretetére van szüksége. Isten elfogad és szeret minket, és ez a szeretet a megoldás.

Imádság: Istenünk, köszönjük csodálatos szeretetedet. Segíts megbocsátanunk másoknak és szeretni őket! Ámen.

Semmi sem választhat el engem Isten szeretetétől.
Stephanie Brown (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÁNTALMAZÓKÉRT ÉS ÁLDOZATAIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 November
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek