2019. november 8. péntek

Mert ez az az üzenet, amelyet kezdettől fogva hallottatok, hogy szeressük egymást; nem úgy, mint Kain, aki a gonosztól volt, és meggyilkolta a testvérét. És miért gyilkolta meg? Mert az ő cselekedetei gonoszak voltak, a testvére cselekedetei pedig igazak.
Ne csodálkozzatok, testvéreim, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy átmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük testvéreinket: aki nem szereti a testvérét, az a halálban van. Aki gyűlöli a testvérét, az embergyilkos; azt pedig tudjátok, hogy az embergyilkosnak nincs örök élete. Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életet adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért. Aki pedig világi javakkal rendelkezik, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan lehetne az Isten szeretete?
Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan. Ebből tudható, hogy az igazságból valók vagyunk. És akkor az ő színe előtt azzal biztatjuk a szívünket, hogy bár a szívünk elítél, Isten mégis nagyobb a mi szívünknél, és mindent tud. Szeretteim, ha pedig a szívünk nem ítél el, bizalommal szólhatunk Isten előtt; és amit kérünk, megkapjuk tőle, mert megtartjuk parancsolatait, és azt tesszük, ami kedves őelőtte. Az ő parancsolata pedig az, hogy higgyünk az ő Fiának, a Jézus Krisztusnak nevében, és szeressük egymást, ahogyan erre parancsolatot adott nekünk. Aki pedig megtartja az ő parancsolatait, az őbenne marad, és ő is abban; és ezt, hogy ő bennünk van, abból tudjuk meg, hogy a Lelkéből adott nekünk.

1Jn 3,11-24.

SZERETET ÉS GONDOSKODÁS

Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és igazsággal. (1Jn 3,18)

Második gyermekünket várva Connecticut államból Ohióba költöztünk. Mivel olyan sok minden új volt számomra, és nem dolgoztam, az első néhány hónapban a napokat magányosnak és hosszúnak éreztem az éppen járni tanuló gyermekemmel.
Barátaink segítségével találtunk egy gyülekezetet, és csatlakoztunk az egyik házi csoporthoz. Három nappal az első csoportos beszélgetés után megszületett a kislányunk. Az első néhány hét kemény volt, erősen igyekeztem időt szakítani a kisfiamra, és eleget tenni az újszülött igényeinek is. Estére elfáradtam és aggodalmaskodtam, hogyan fogom kibírni a következő napot.
Csodálatos dolog történt. Kis csoportunk tagjai jelentek meg az ajtónknál egymás után házi készítésű ételekkel. Sokukkal csak azon az első beszélgetésen találkoztunk. Nem csak ízletes ételeket hoztak, de Krisztus jó illatát is. Szeretettel fordultak felénk zűrzavaros helyzetünkben, bár alig ismertek minket. Néhányan maguk is életük fontos változásait élték meg, mégis áldozatot hoztak, és ily módon törődtek velünk. Tettük arra emlékeztetett minket, hogy Jézus gyakran olyan embereken keresztül mutatja meg szeretetét és gondoskodását, akik az igének nemcsak hallgatói, de cselekvői is. Micsoda áldás ez!

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy akkor küldesz szerető embereket, amikor arra leginkább szükségünk van. Ámen.

Hogyan oszthatom meg ma Krisztus szeretetét másokkal?
Courtney Boulware (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJSZÜLÖTT GYERMEKEK SZÜLEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 November
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek