2019. november 9. szombat

Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,35-39.

KÖVETKEZETES HIT

Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz. (Józs 1,9)

Múlt évben édesapámat, egyetlen közeli hozzátartozómat kitoloncolták Mexikóba, miután majdnem 40 évet élt az Egyesült Államokban. Életem nagyobb részét vele éltem, és most hirtelen elment. Mivel az egyetem kollégiumában laktam, nem lettem hajléktalan, de a fő támogatóm nem tudott többé segíteni.
Életem következő hónapjai nagyon megterhelőek voltak. Ilyen kérdéseket tettem fel magamnak: "Hol fogok lakni néhány hónap múlva? Vissza fogják venni tőlem az autómat?" Hangulatom egyre romlott, ahogy tanulmányi eredményeim is.
Egyik nap egy barátom szülei felhívtak, hogy szeretnének beszélni velem. Egy közös ebéden elmondták, hogy késztetést éreznek arra, hogy segítsenek nekem. Abban a pillanatban úgy éreztem, mintha egy két tonnás súly esett volna le a vállamról.
Később rájöttem, hogy helyzetem mindig is Isten kezében volt, de engedtem, hogy érzéseim a mélybe taszítsanak. Isten a kezdetektől fogva tudta a kimenetet, és megvolt a terve, hogyan gondoskodjon rólam. A küzdelmem során elfelejtettem, hogy az Úr mindig velünk van. Most már látom, hogyha az Úrra bízzuk magunkat, és Istenbe vetjük hitünket, nem kell aggodalmaskodnunk.

Imádság: Drága Urunk, segíts erősebb hittel beléd kapaszkodni, különösen küzdelmeink idején! Ámen.

Isten mindig mellettem áll.
Ivan Hernandez (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÉTVÁLASZTOTT CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek