2019. november 11. hétfő

Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." Ezért bizakodva mondjuk: "Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?"
Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik az Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére, és kövessétek hitüket. Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.

Zsid 13,5-8.

ÜNNEPELJ!

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! (Fil 4,4)

Édesanyám nemrég hazaköltözött az Úrhoz. Ugyan életének 83 évét a maga teljességében élte meg, a szívem mégis összetört. Szerettem volna, ha a megemlékezés visszatükrözi azt a derűt és bátorságot, amivel az életet élte, ezért követtem a három egyszerű utasítását: nincs fekete ruha, kizárólag vidám történetek, és ha lehetséges, csak örömkönnyek.
Gondolkodtam, hogyan fejezhetném ki édesanyám iránti tiszteletemet úgy, hogy betartom akaratát, de egyben kifejezem iránta való szeretetemet. Istenhez fordultam segítségért.
Imádságaimra a válasz egy kicsi kövecske formájában érkezett. Felfedeztem, hogy dekoratív folyami köveket rendelhetek, ilyen feliratokkal: szeretet, remény, hit stb. Az általam választott szó az "ünnepelj" volt, mert úgy éreztem, ez tökéletesen kifejez egy szépen leélt életet.
A megemlékezés napján a vendégkönyv mellé helyeztem a köveket. Az ezt követő ebédnél mindenki a feliratos kövekről beszélt. A családnak és a barátoknak egyaránt tetszett az ötlet, hogy kézzelfoghatóan emlékezhetnek édesanyámra, és ünnepelhetik. Minden nap hiányzik az édesanyám. De hűségesen magamnál tartom a kövemet, és további erőt merítek a Zsid 13,5-ből: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged."

Imádság: Mennyei Atyánk, hálát adunk, hogy szeretsz bennünket ma, holnap és mindig. Ámen.

Isten szeretetéért az élet minden pillanatát ünnepelhetjük.
Kevin Evelyn (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI A SZÜLŐJÉT GYÁSZOLJA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 November
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek