2019. november 12. kedd

"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű."

Mt 11,28-30.

AZ "ISTEN-DOBOZ"

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. (1Pt 5,7)

Nyugdíjas házépítő és műbútorasztalos testvérem, Lee, a hátsó udvarban működtetett egy asztalos műhelyt. Ott folytatta munkáját, miután végstádiumban lévő rákkal diagnosztizálták. Éveken keresztül különleges tárgyakat készített közösségek számára, melyeket adománygyűjtő alkalmakon árusítottak. Az egyik legnépszerűbb kézműves terméke egy cseresznyefából készült kicsi doboz volt, aminek a tetején lévő réztáblán ez volt olvasható "Isten-doboz". A dobozban pedig egy kis utasítás volt, hogy aki azt kézhez kapta, minden aggodalmát és gondját helyezze el az "Isten-dobozba", és hagyja is ott őket.
Ugyan az "Isten-doboz" ötlete nem Leetől származott, de szolgálatának érezte, hogy elkészítse a saját változatát, és több száz ilyen dobozt ajándékozott el. A halála előtti hetekben több tucat dobozt készített a család és barátok számára. A halála napján azt kérte, hogy az ápoló nővér és a lelkész is, aki látogatta őt, kapjon egyet. "Ez az ajándék lesz a központi témája a vasárnapi prédikációmnak." - mondta a lelkész. Utolsó óráiban békés derű öntötte el Lee-t, miközben a családja virrasztott mellette. Régi barátok jöttek, hogy elbúcsúzzanak. Amikor értesültek arról, hogy Lee csendesen elment, könnyezve, egy-egy "Isten-dobozzal" távoztak.

Imádság: Drága Urunk! Adj bátorságot, hogy aggodalmaink és félelmeink ellenére is bízzunk benned! Ámen.

Mely tehetségemmel mutatom meg Isten szeretetét másoknak?
Luleen S. Anderson (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A MŰVÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 November
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek