2019. november 14. csütörtök

Miután Jézus összehívta a tizenkettőt, erőt és hatalmat adott nekik minden ördög felett, és a betegségek gyógyítására. Aztán elküldte őket, hogy hirdessék az Isten országát, és gyógyítsanak. Ezt mondta nekik: "Semmit ne vigyetek az útra, se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt, két-két alsóruhátok se legyen. Amikor betértek egy házba, ott maradjatok, és onnan induljatok tovább. Ha valahol nem fogadnak be titeket, amikor kimentek abból a városból, verjétek le még a port is lábatokról, bizonyítékul ellenük." Útra keltek tehát, és jártak faluról falura, hirdették az evangéliumot, és gyógyítottak mindenütt.

Lk 9,1-6.

ISTEN GONDOSKODIK

Semmit ne vigyetek az útra, se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt, második ruhátok se legyen! (Lk 9,3)

A mai igeszakaszban Jézus elküldi tizenkét tanítványát, hogy tanítsanak és gyógyítsanak. Úgy hiszem, mindannyian arra hívattunk, hogy Jézus rendelkezését kövessük az örömüzenet megosztásával és mások üdvösségre vezetésével. Mégis nagyon sokat aggódom: a családom jólétéért, a megélhetésemért, a családom és a közösségem gazdasági helyzetéért. Lelkészként nagyon nyugtalanít, hogyan osztjuk be a pénzünket, és el kell döntenem, hogy mennyit szánunk evangelizációra.
Nemrég megkerestek egy szervezettől, és azt kérték, hogy rajtuk keresztül szolgáljam Istent, és hátrányos helyzetű gyerekeket tanítsak zenére és Jézus Krisztus üzenetére. Fedezték a kiadásaimat, ruhával, étellel, utazási támogatással és tanszerekkel segítették a gyerekeket, akikkel foglalkoztam. De azalatt a hat hónap alatt is voltak kétségeim, hogy jól szolgálom, és követem-e Jézus utasításait, melyeket tanítványainak adott.
Függetlenül attól, hogyan szolgálunk, arra hívattunk, hogy Jézus szabadító üzenetét osszuk meg mindenkivel. Amikor Isten szolgálatában részt veszünk, hihetünk Isten ígéreteiben, és nem szükséges aggódnunk. Isten felkészít a szolgálatra.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy bízzunk benned, amikor akaratodat tesszük! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Isten gondoskodik rólam, amikor hívására válaszolok.
Manus Thepjunta (Phrae, Thaiföld)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTÉNY MISSZIÓS SZERVEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 November
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek