2019. november 15. péntek

"De mi a véleményetek erről? Egy embernek két fia volt, és az elsőhöz fordulva ezt mondta: Fiam, menj, dolgozz ma a szőlőben. Ő így felelt: Nem akarok; később azonban meggondolta magát, és elment. Azután a másikhoz fordulva annak is ugyanezt mondta. Ő azonban így felelt: Megyek, uram - de nem ment el. Ki teljesítette a kettő közül az apja akaratát?" "Az első" - felelték. Jézus erre ezt mondta nekik: "Bizony, mondom néktek: a vámszedők és a parázna nők megelőznek titeket az Isten országában. Mert eljött hozzátok János az igazság útján, de nem hittetek neki, a vámszedők és a parázna nők pedig hittek neki. Ti azonban ezt látva még később sem gondoltátok meg magatokat, hogy higgyetek neki."

Mt 21,28-32.

HŰSÉGESEN A SZOLGÁLATBAN

Az apa a másikhoz fordulva ugyanezt mondta. Ő azonban így felelt: Megyek, uram. De nem ment el. (Mt 21,30)

"Bob jövő héten ünnepli a 90. születésnapját" - jegyeztem meg férjemnek. "Venni kellene neki egy képeslapot és sütni valamit. Olyan magányos, mióta a felesége idősek otthonában van." Bobék kedves szomszédjaink voltak az elmúlt 37 évben. Sajnos, sosem küldtem képeslapot, és nem sütöttem nekik - elszalasztottam a lehetőséget, hogy kedvességet mutassak feléjük.
Ez a tapasztalat Jézus példázatára emlékeztet a Mt 21-ben. Az első fiú elutasította a munkát, de később megcsinálta azt. A második fiú vállalta, de sohasem tette meg. Jézus megkérdezte hallgatóságát: "Ki teljesítette a kettő közül az apja akaratát?" A helyes válasz az első fiú volt.
Vajon a második fiú szándékosan szegte meg szavát, vagy csak halogatta megtenni azt? Talán szándékában állt elmenni, csak sohasem jutott el. Az a fiú szeretnék lenni, aki engedelmeskedik apjának, de sajnos túl sokszor halogatok. Tudom, az a küldetésem, hogy gyümölcsöt teremjek és segítsek, istentiszteletre járjak és imádkozzak. Szándékomban áll megtenni - de gyakran elhalasztom. Milyen gyakran halogattam és elszalasztottam a lehetőséget, hogy keresztény szeretetet mutassak mások felé? A példázat emlékeztető, hogy kövessük jó szándékainkat Krisztus hűséges szolgálatában.

Imádság: Szerető Istenünk, nyisd meg szemünket a szolgálat lehetőségeire, és adj erőt, hogy végigvihessük azt! Ámen.

Nem akarom halogatni Isten szolgálatát?
Cheryl A. Paden (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY KEDVESEK TUDJUNK LENNI MÁSOKHOZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek