2019. november 18. hétfő

Jézus jól tudva, hogy az Atya mindent kezébe adott, és hogy az Istentől jött, és az Istenhez megy: felkelt a vacsorától, letette felsőruháját, és egy kendőt véve, körülkötötte magát; azután vizet öntött a mosdótálba, és elkezdte a tanítványok lábát mosni, és törölni azzal a kendővel, amellyel körül volt kötve. Eközben Simon Péterhez ért. Az így szólt hozzá: "Uram, te mosod meg az én lábamat?" Jézus így válaszolt neki: "Amit én teszek, most még nem érted, de később majd megérted." Péter így szólt hozzá: "Az én lábamat nem mosod meg soha." Jézus így válaszolt neki: "Ha nem moslak meg, semmi közöd sincs hozzám." Simon Péter erre ezt mondta neki: "Uram, ne csak a lábamat, hanem a kezemet, sőt a fejemet is!" Jézus így szólt hozzá: "Aki megfürdött, annak csak arra van szüksége, hogy a lábát mossák meg, különben teljesen tiszta. Ti is tiszták vagytok, de nem mind." Mert tudta, ki árulja el, azért mondta: "Nem vagytok mindnyájan tiszták."
Miután megmosta a lábukat, és felvette a felsőruháját, ismét letelepedett, és ezt mondta nekik: "Értitek, hogy mit tettem veletek? Ti így hívtok engem: Mester, és Uram, és jól mondjátok, mert az vagyok. Ha tehát megmostam a ti lábatokat, én, az Úr és a Mester, nektek is meg kell mosnotok egymás lábát. Mert példát adtam nektek, hogy amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek. Bizony, bizony, mondom néktek: a szolga nem nagyobb az uránál, sem a küldött nem nagyobb annál, aki elküldte. Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha így cselekesztek.

Jn 13,3-17.

SZOLGÁLÓ SZÍV

Amit pedig szóltok vagy tesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala. (Kol 3,17)

A törött térdem miatt hat héten át képtelen voltam ellátni magam. Amikor egy barátom felajánlotta, hogy eljön hozzám és ellátja a sérülésemet, vonakodva egyeztem bele. Rögtön érkezése után teletöltött meleg vízzel egy lavórt, amelybe a sérült lábamat áztattuk. Utána gyengéden megtörölgette a lábamat, és levágta, sőt kipolírozta a körmeimet, amitől úgy éreztem, hogy teljesen elkényeztet.
A barátom tette arra emlékeztetett, amikor Jézus megmosta tanítványai lábát. Habár Jézus volt a mesterük és Uruk, mégis magára vállalt egy olyan szolgálatot, ami valójában a szolgák feladata volt. Azt tanította meg nekik szavakkal és cselekedetekkel, hogyan bánjanak egymással. Pál ezt úgy fejezte ki: "Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál, és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is" (Fil 2,3-4).
Alázatra késztetett a barátom szolgáló szíve és a Szentírás szava. Arra bátorított, hogy keressem a szükségben lévőket, és akármilyen alázatot megkövetelő is a feladat, Istent szolgáljam azáltal, hogy embertársaimat segítem.

Imádság: Drága Istenünk, segíts figyelmesnek lennünk a szükséget szenvedők iránt! Ámen.

Jézus a példaképem mások szolgálatában.
Carol Harrison (Saskatchewan, Kanada)

IMÁDKOZZUNK, HOGY SZOLGÁLNI TUDJUNK MÁSOKNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 November
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek