2019. november 19. kedd

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.

Jak 5,13-16.

TISZTA LELKIISMERET

...hirdettem, hogy térjenek meg, forduljanak az Istenhez, és éljenek a megtéréshez méltóan. (ApCsel 26,20)

Besétáltam az autókereskedésbe, az üzlettulajdonossal akartam személyes ügyben beszélni. Izzadó tenyérrel és görcsbe rándult gyomorral léptem be az irodájába. "Tolvaj vagyok!" - böktem ki. "Néhány éve elloptam egy autót az ön kereskedéséből. De Isten megítélt. Bocsánatot kérek, és kész vagyok kárpótlást fizetni."
A tulajdonos először megkövült a hír hallatán. Majd széles mosoly terült el arcán. Hirtelen megragadta a kezem, és azt mondta: "Megbocsátok. És ami a kártérítést illeti, a biztosító kifizette a káromat." Megállt, majd hozzátette: "Tudja, a gyerekeim nekem is sokat beszélnek Jézusról."
Főiskolás koromban lettem keresztény, és Pál szavai figyelmeztettek, hogy tiszta lelkiismerettel próbáljak élni (1Tim 1,19). Elsőként az autólopást rendeztem le. Nehéz volt megvallani bűnömet, de úgy hagytam el az irodát, mintha egy méterrel a föld fölött lebegnék. Ez a találkozás hitet és erőt adott ahhoz, hogy másoktól is bocsánatot kérjek. Nem fogható semmi ahhoz, mint amikor Isten előtt tiszta lelkiismerettel hajthatod álomra fejedet.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük a kegyelmedet. Adj nekünk hitet és bátorságot, hogy rendbe hozzuk a dolgainkat, majd tiszta lelkiismerettel élhessünk! Ámen.

A tiszta lelkiismeret békét ad Istennel.
James Smith (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK BOCSÁNATOT KÉRNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 November
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek