2019. november 20. szerda

Ezt mondja az ÚR, aki utat készített a tengeren, ösvényt a hatalmas vízen át,
aki hagyta, hogy kivonuljanak a harci kocsik és lovak, a hadsereg és a harcosok, és most ott feküsznek, nem kelnek föl többé, elaludtak, elhamvadtak, mint a mécses:
Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!
Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.
Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek,
a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,16-21.

A HÁTSÓ ABLAKON ÁT

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni. (Ézs 43,18-19.)

A kutyám, Ranger, az anyósülésen utazott, amikor egy nyári délután egy vidéki, poros földúton vezetett utunk. Hamarosan egy nyúl mellett haladtunk el. Amikor Ranger meglátta a nyulat, ugatni kezdett, és még a hátsó, elsötétített ablakon át is bámulta. A nyúl már rég látótávolságon kívül volt, de Ranger még mindig kémlelte az ablakot. Közben két másik nyúl szökkent át az úton előttünk, és mivel Ranger le sem vette szemét a fekete ablakról az első nyulat lesve, meg sem látta a két másik nyulat. Az útról mezőre futó két nyúl sokkal nagyobb lázba hozta volna Rangert, mint egyetlen ülő nyúl.
Ez az élmény elgondolkodtatott. Vajon Istennek hány áldását mulasztottam el, mert Rangerhez hasonlóan a múlt eseményein merengtem, ahelyett, hogy előre tekintettem volna annak reményében, hogy Isten valami újat tervez velem? Ha folyton a múlt emlékeire koncentrálunk, akár örömteliek, akár pusztítóak, akkor elveszítjük a lehetőséget, hogy meglássuk Isten áldásait, amiket a jövőre tartogat nekünk.

Imádság: Atyánk, segíts lezárnunk a múltbéli dolgokat, amik akadályoznak, hogy továbblépjünk! Nyisd fel szemünket az általad előkészített jövőbeli áldásokra! Ámen.

Megnyugodhatok abban a reményben, hogy Isten új áldásokat tartogat minden napra.
Kendra Jacobs (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI PRÓBÁLJA ELENGEDNI A MÚLTAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 November
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek