2019. november 21. csütörtök

"Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben. Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljessé legyen." "Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. "Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást."

Jn 15,9-17.

ISTEN SZERETETE

Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek. Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást. (Jn 15,16-17)

Miután feladtam az állásomat, lehetővé vált, hogy megnyissam az otthonomat a hegyi faluban lakó gyerekek előtt, és ingyen tanítsak nekik angolt és matematikát. Először csak egy gyerek jött, Imam. Egyszer megkérdezte: "Miért tanítasz engem ingyen?" "Meg akarom osztani veled, amit tanultam!" "Miért akarod megosztani?" "Mert szeretlek." "Miért szeretsz?" "Mert Isten előbb szeretett engem." A következő nap három barátjával jött. Aztán pár nap múlva két másik barátját is hozta, majd hat új barátját. Mikor megkérdeztem, hogy miért hoz újabb és újabb barátokat, azt mondta: "Mert ön előbb szeretett!"
Jézus mondja: "Úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket" (Jn 15,12). Isten szeretete tesz képessé arra, hogy másokat is szeressünk, és hogy megosszuk a szeretetünket lehetőségeink szerint. Örülök, hogy megosztom Isten szeretetét tanítványaimmal. Néhányan azt mondják, hogy időpazarlás a gyerekeket tanítani, mert nem kapok érte fizetést. De az én örömöm nem abból fakad, amit mások mondanak, hanem Istentől jön, aki szeret engem. Ő megadja mindazt, amire szükségem van, és még többet is, hogy megosszam másokkal.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy szeressük egymást, és hogy megosszuk a te szeretetedet egymással! Ámen.

Kivel tudom ma megosztani Isten szeretetét?
Linda Chandra (Banten, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 November
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek