2019. november 24. vasárnap

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

MEGSZAKÍTÁSOK

Az Úr pedig eljött, megállt, és szólította, mint azelőtt: Sámuel, Sámuel! Sámuel pedig így felelt: Szólj, mert hallja a te szolgád. (1Sám 3,10)

"Julia!" - szólt valaki, mikor kiléptem az utcára a fogorvosi rendelőből. Egy barátnőm volt, akivel üdvözöltük egymást. Aztán egyszer csak madárcsicsergés szólt a zsebéből. Elővette a telefonját. A csicsergés abbamaradt, ahogy elkezdte olvasni az üzenetet. "Jól van a családod?" - kérdeztem egy kis idő múlva. A barátnőm bólogatott, és az ujjai tovább röpködtek a telefon billentyűzete felett. Néhány perc után feladtam a figyelméért való küzdelmet. "Akkor szia!" - mondtam, és elmentem. Mikor átértem az út másik oldalára, ő még mindig üzenetet írt a telefonján.
Hirtelen arra gondoltam, vajon Istennel is így vagyunk? Olyan sokszor megszakítja az Istennel töltött csendességemet egy telefoncsörgés, kopogás az ajtón, a családi rohanás, vagy eszembe jut, hogy még valamit felírjak a bevásárló listára. Nagyon könnyen elvonja valami a figyelmünket. Habár a mi figyelmünk néha elterelődik Istenről, Isten figyelmét semmi sem vonja el rólunk.

Imádság: Bocsásd meg Urunk, ha hagyjuk, hogy kevésbé fontos dolgok elválasszanak tőled! Segíts, hogy rád figyeljünk, és kedvünket leljük a jelenlétedben töltött időben! Ámen.

Isten mindig figyel rám.
Julia Cutting (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MINŐSÉGI IDŐT TÖLTSÜNK ISTENNEL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 November
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek