2020. május 5. kedd

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!

Fil 4,6-9.

BÉKESSÉG ÉS VIGASZTALÁS

Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. (Jak 5,16)

Egyik este, miközben vacsorát készítettem a családomnak, egy serpenyőnyi forrásban lévő víz ráborult a jobb lábamra, a térdemtől egészen a lábfejemig. Felkiáltottam, és kiszaladva a hideg vizes csap alá tartottam a lábamat. Amikor azután eszembe jutott, hogy másnap a helyi falusi gyülekezetemben kell beszélnem, majd három nap múlva egy másik városi gyülekezetben, negatív és ijesztő gondolatok törtek rám. Hogyan leszek képes holnap elmenni a gyülekezetbe? Üzenjek a városi gyülekezetbe, hogy nem tudok elmenni? Aztán szinte láttam magam, amint a kórházban fekszem feltámasztott lábbal. Eszembe jutott, hogy talán harisnyát kell majd ezután mindig viselnem a forrázás okozta nyomok miatt.
Azután hirtelen észrevettem, hogy még nem is figyeltem az Úrra. Elkezdtem bibliai verseket olvasni, amelyek a gyógyulásról szólnak, majd imádkoztam. A lábamban mélyen ott éreztem a fájdalmat, és ez gyötrelmes volt. Mire azonban befejeztem az imádkozást, a fájdalom és a forrázás nyomai eltűntek.
Amikor nehéz helyzetekbe kerülünk, elfog minket az aggódás és a félelem. De ezek semmilyen problémát nem oldanak meg. Isten azonban micsoda békességet és vigasztalást nyújt!

Imádság: Urunk, amikor bajba kerülünk, segíts, hogy hittel rád tekintsünk, és az aggódás helyett imádkozzunk! Ámen.

Az imádság több problémát megold, mint az aggódás.
Charity M. Kiregyera (Kampala, Uganda)

IMÁDKOZZUNK A HÁZTARTÁSI BALESETET SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek