2020. május 7. csütörtök

Tehát mindenkor bizakodunk, és tudjuk, hogy amíg a testben lakunk, távol lakunk az Úrtól; mert hitben járunk, nem látásban. De bizakodunk, és inkább szeretnénk kiköltözni a testből, és hazaköltözni az Úrhoz. Ezért arra törekszünk, hogy akár itt lakunk még, akár elköltözünk, kedvesek legyünk neki.

2Kor 5,6-9.

KIRÁLYNŐKERESÉS

Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny. (Zsolt 19,2)

A kaptárában rejtőzködő méhkirálynőt nehezen lehet észrevenni. Elég ügyesen megtalálom az elrejtett tárgyakat egy képrejtvényben, de mint újdonsült méhtulajdonos, aggódtam, hogy meg fogom-e találni az anyakirálynőt. Férjemmel, Joe-val néhány hónapig tanulmányoztuk a méhekkel való bánásmódot, mielőtt vásároltunk volna egy kaptárt egy helyi méhésztől. A kezdő adagunk egy nagyobb kolóniából származott, tartozott hozzá öt keret, léppel, lárvákkal, dolgozó méhekkel és a királynővel együtt. "Mi lesz, ha nem fogjuk látni a királynőt?" - kérdeztem Joe-t, amint elhoztuk a dobozba zárt méheinket.
"Ne aggódj!" - válaszolta. "Nem kell látnod a királynőt! Ha látod a tojásait és a fejlődő lárvákat, tudhatod, hogy ott van". Egy hét múlva rávitt a kíváncsiság, hogy belenézzek a kaptárba. Láttam a lerakott tojásokat és a fejlődés különböző stádiumában lévő lárvákat. Joe-nak igaza volt. Soha nem láttam a királynőt, de láttam a munkája nyomát.
Istenkeresésünk sokban hasonlíthat ehhez. Szeretnénk látni Istent, de mivel ő láthatatlan, elcsüggedünk. De ha időt szánunk rá, megláthatjuk magunk körül jelenlétének nyomait. Istent nem láttam szemtől-szembe, de láttam keze munkáját.

Imádság: Drága Urunk, adj nyitott szemeket, hogy meglássunk téged, és adj hitet, hogy higgyünk benned! Ámen.

Mindennap megláthatom Istent a teremtett világban.
Suzanne Montgomery (Indiana, USA

IMÁDKOZZUNK A MÉHÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek