2020. május 10. vasárnap

"Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat."

Jn 14,1-4.

TELJESEN ELŐKÉSZÍTETT HELY

Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? (Jn 14,2)

Három nappal a hálaadás ünnepe előtt a kemoterápiás kezelés minden hatását erősen éreztem. Édesanyám nagy izgalommal felhívott, hogy férjemmel együtt jöjjünk haza az ünnepre. Mondtam, hogy szörnyen érzem magam, de azt válaszolta, hogy előkészíti a régi szobámat, és a világ legjobb gyógyszerét fogja adni, az anyai szeretetet. Két napra rá a bátyám hívott, hogy anya álmában meghalt. Megérkezve a szülői házba, a szobámat teljesen előkészítve találtam, ahogy anya ígérte. A konyhában már ott voltak a hozzávalók a kedvenc süteményemhez. Édesanya utolsó földi cselekedete az volt, hogy vigasztalást nyújtson nekem a rákbetegséggel vívott csatában.
A mai olvasmányban, amikor Jézus készült a szörnyű halálra, biztosította a tanítványait arról, hogy helyet készít számukra. Szüleink szeretete emlékeztető lehet Jézus értünk való áldozatos szeretetére. Tudom, hogy Jézus számomra is készített helyet, és tudom, hogy édesanyám már ott vár rám. Amikor majd az anyák napját ünnepelem, dicsőíteni fogom Megváltómat, és emlékezni fogok édesanyámra, a nagy szeretetére és arra is, hogy Jézus mindnyájunk számára helyet készített.

Imádság: Istenünk, köszönjük családunkat és a szeretetet, amelyet megoszthatunk. Mindenekelőtt pedig köszönjük Fiadat, Jézus Krisztust, aki szeretni tanított minket. Ámen.

Isten szeretete soha nem múlik el.
Karan Young (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁDUNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek