2020. május 11. hétfő

Ezekre emlékeztesd, és az Isten színe előtt bizonyságot téve kérd őket: ne folytassanak haszontalan szóharcot a hallgatók romlására. Igyekezz kipróbált emberként megállni az Isten előtt, mint olyan munkás, aki nem vall szégyent, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét. A szentségtörő, üres fecsegők elől pedig térj ki, mert egyre messzebb mennek az istentelenségben, és szavuk úgy terjed, mint a rákos fekély. Közülük való Hümenaiosz és Filétosz, akik az igazság kérdésében eltévelyedtek, amikor azt mondják, hogy a feltámadás már megtörtént, és ezzel feldúlják egyesek hitét. Az Isten által vetett szilárd alap azonban megáll, amelynek a pecsétje ez: "Ismeri az Úr az övéit, és hagyja el a gonoszt mindenki, aki az Úr nevét vallja!"

2Tim 2,14-19.

VASSAL FORMÁLJÁK A VASAT

Igyekezz kipróbált emberként megállni Isten előtt, mint aki nem vall szégyent a munkájával, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét. (2Tim 2,15)

Az elmúlt tanévben egy kolléga - és egyben barát - megkeresett, és azt javasolta, hogy tartsak bibliaórát a tanároknak. Némi gondolkodás és imádság után elhatároztam, hogy e-mailt írok a tanároknak és munkatársaknak, és meghívom őket bibliaórára a termembe keddi és pénteki napokon tanítás előtt. Fogalmam sem volt, mire számítsak. Keddenként Jakab levelét, péntekenként a Filippiekhez írt levelet tanulmányoztuk.
A Példabeszédek könyve azt mondja: "Vassal formálják a vasat, és egyik ember formálja a másikat." (Péld 27,17). Beletelt néhány alkalomba, mire bizalmi légkör alakult ki, de felfedeztük, hogy bibliatanulmányozás közben, ahogy együtt tanultunk, barátokká lettünk. Készek voltunk megosztani másokkal nehézségeinket. Meghallgattuk egymást. Imádkoztunk, és biztattuk egymást, és ha valaki nem tudott eljönni, érdeklődtünk utána. Isten valóban munkálkodott közöttünk, bátorítva bennünket igéjén és társainkon keresztül. Mindenekelőtt segített, hogy tanuljunk jobban bízni a Szentlélek munkájában az egymással, a diákjainkkal és az Istennel való kapcsolat terén.

Imádság: Drága Atyánk, hálát adunk a Bibliáért. Segíts, hogy olvasása által növekedjünk, és másokkal együtt hűségesen tanulmányozzuk azt! Ámen.

A bibliatanulmányozás segít fejlődni az Istennel és emberekkel való kapcsolatomban.
Michael W. Martin (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIATANULMÁNYOZÓ CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek