2020. május 19. kedd

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!" Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."

Lk 10,38-42.

A JELENLÉT EREJE

Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle. (Lk 10,42)

Emlékszem a hosszú beszélgetésekre Melissával a napi eseményekről, jövőbeli tervekről, céljainkról, elkövetkezendő házaséletünkről. Közben hosszú, akár tíz perces szüneteket is tartottunk, amikor egyáltalán nem beszéltünk. Mégis kapcsolatban maradtunk, és ez is valahogy fontos volt. A hosszú autóutakon, sétákon a parkokban, vagy csak otthon üldögélve ugyanez a csend részévé vált a kapcsolatunknak. Néha pont elég az, ha jelen van a másik. Ennek igazságára akkor döbbenek rá leginkább, amikor nem vagyunk együtt. A jelenlét számít.
A mai olvasmányban azt láthatjuk, hogy Mária megértette a jelenlét értékét. Nem kellett részt vennie a társalgásban. Nem kellett a figyelem középpontjában állnia, elég volt a puszta jelenléte Jézus lábainál. Pont ezért a jelenlétért dicsérte meg Jézus: "Mária a jó részt választotta, amit nem vehetnek el tőle." Micsoda dicséret ez a Mester részéről!
Isten ma is keresi a jelenlétünket. A rohanó hétköznapok jövés-menésében Krisztus mellé ülve találhatunk csendet. Ezekben az értékes pillanatokban felfedezhetjük a szavakon túli bensőséges kapcsolatot, mert amikor Istenhez közeledünk, ő is közelebb jön hozzánk (Jak 4,8).

Imádság: Istenünk, taníts felismernünk jelenlétedet, és segíts kapcsolatban maradnunk veled egész napon át! Ámen.

Ma időt szánok Krisztusra.
Kevin Thomas (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TÚLSÁGOSAN ELFOGLALTAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek