2020. május 27. szerda

A zsidóknak olyanná lettem, mint aki zsidó, hogy megnyerjem a zsidókat; a törvény uralma alatt levőknek, mint a törvény uralma alatt levő - pedig én magam nem vagyok a törvény uralma alatt -, hogy megnyerjem a törvény uralma alatt levőket. A törvény nélkülieknek törvény nélkülivé lettem - pedig nem vagyok Isten törvénye nélkül, hanem Krisztus törvénye szerint élek -, hogy megnyerjem a törvény nélkülieket. Az erőtleneknek erőtlenné lettem, hogy megnyerjem az erőtleneket: mindenkinek mindenné lettem, hogy mindenképpen megmentsek némelyeket. Mindezt pedig az evangéliumért teszem, hogy én is részestárs legyek abban.

1Kor 9,20-23.

A MEGVÁLTOZOTT SZÍV

Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok Krisztus Jézusban. (Gal 3,28)

Búcsúebéddel ünnepeltük meg lelkészi szolgálatom első öt évét az Egyesült Államokban, amikor George a jelenlévők legnagyobb meglepetésére beszélni kezdett. George nyugdíjas üzletember volt, aki feleségével mindig csendben a legutolsó padban ült. De aznap George remegő hangon megszólalt, és szavai mindenki szívét megérintették. "Koo lelkész úr, ön miatt az elmúlt öt esztendőben kétszer sírtunk. Az első alkalom öt évvel ezelőtt volt, mikor megtudtunk, hogy koreai lelkipásztorunk lesz. A második pedig ma van, mikor ön és a családja máshová költöznek. Az elsőnél a könnyeket az aggodalom és a csalódás okozta, hogy egy más kultúrájú és más nemzetből való lelkészünk lesz. Most pedig azért könnyezünk, mert megszerettük önöket és szomorúak vagyunk, hogy elhagynak bennünket." Nem sokkal elköltözésünket követően George elhunyt.
Szavai hatalmas motivációt és bátorítást jelentettek a lelkészi szolgálatomban. Ahogy a mai igénkben is olvashatjuk, az előítéleteink, különbözőségeink és aggodalmaink ellenére mind egyek vagyunk Krisztus Jézusban. George szavai mind a mai napig kísérnek, hogy az Istennek való szolgálat nem szavakban teljesül, hanem ha Krisztus szeretetében a szívek egymásra találnak.

Imádság: Atyánk, emlékeztess, hogy erőddel minden földi akadályt legyőzhetünk, és így szolgálhatunk másoknak! Ámen.

Isten minden nap megerősít, hogy másoknak szolgálhassak.
KyungMo Koo (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A MULTIKULTÚRÁJÚ KÖZÖSSÉGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek