2020. május 28. csütörtök

Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala kaptuk hitben a szabad utat ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében. De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által. Mert amikor még erőtlenek voltunk, a rendelt időben halt meg Krisztus értünk, istentelenekért. Hiszen még az igazért is aligha halna meg valaki, bár a jóért talán még vállalja valaki a halált. Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk. Ha tehát már most megigazított minket az ő vére által, még inkább meg fog menteni minket a haragtól. Mert ha akkor, mikor ellenségei voltunk, megbékéltetett minket az Isten önmagával Fia halála által, akkor miután megbékéltettünk, még inkább üdvözíteni fog élete által. Sőt ezenkívül még dicsekszünk is az Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki által részesültünk a megbékélés ajándékában.

Róm 5,1-11.

ISTEN SZERETETE MEGMARAD

A megpróbáltatás szüli az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg. (Róm 5,3-5)

A lábamba nyilalló fájdalommal kezdődött, de a kisebb nyilallások hamarosan erősebbek lettek és egyre fokozódtak. Két évvel később, hetedik osztályosként éppen matekórán voltam, mikor kihívtak az óráról azzal, hogy fel kell mennem az igazgatói irodába. Hevesen vert a szívem, ahogy közeledtem az iroda felé, pláne, mikor megláttam a szüleimet, hogy ott ülnek az igazgatóval. Ekkor tudtam meg, hogy krónikus csontvelőgyulladást állapítottak meg nálam, és azonnal kórházba kell mennem egy sürgős vizsgálatra. Átjárt a félelem. Nem tudtam, miért történik ez velem, és hogy Isten miért enged meg oly sok fájdalmat az életemben. Öt évvel később már tudom, hogy ezek nélkül a tapasztalatok nélkül nem lehetnék az, aki ma vagyok.
Habár a fájdalom néha még mindig eluralkodik rajtam, csak Istenre tekintek, aki lelkemet reménységgel és kitartással tölti meg. Tudom, hogy ebben a világban létezik olyan fájdalom is, ami messze felülmúlja az enyémet. Kitartóan imádkozom ezekért az emberekért. Jézus szenvedett a kereszten, és ő megérti a mi fájdalmunkat. Földi szenvedéseink ellenére bízhatunk abban, hogy Isten szeretete mindvégig megmarad.

Imádság: Istenünk, légy velünk, amikor betegségekkel és fájdalmakkal kerülünk szembe! Újítsd meg reménységünket és hitünket! Ámen.

Isten reménységgel tölt el és állhatatossá tesz.
Candyce Sturgeon (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÖVETTANI EREDMÉNYRE VÁRAKOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek