2020. augusztus 2. vasárnap

Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,12-17.

IRGALMAS CSELEKEDET

Alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. (Fil 2,3-4)

Tizenhét évvel ezelőtt a fiamat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. Bár más-más okból, de sok embernek volt ez fájdalmas időszak. Amikor az ítélethirdetés után a tárgyalóterem kiürült, valaki odajött hozzám. Felismertem a férfit, az áldozat édesapja volt, aki minden nap kezében a Bibliájával jött a tárgyalásra. Csendben állva néztem rá, vártam, hogy mi fog történni. Egyszer csak, óriási megdöbbenésemre, azt mondta "Együtt érzek önnel a vesztesége miatt". Életem legborzalmasabb időszakában Isten elém hozta ezt a gyászoló apát, hogy rajta keresztül mutassa meg szeretetét.
Ez az ember a keresztény könyörületesség egyik legnemesebb példáját adta nekem. Rajta keresztül Isten egyetlen pillanat alatt elvette a szomorúságomat, és megmutatta, milyen tud lenni a mi Megváltónk valódi követőjének szeretete.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük azokat az embereket, akiken keresztül bizonyságot teszel a te irgalmadról és kegyelmedről. Ámen.

Hálát adok Istennek, hogy másokon keresztül is tanít engem.
Lisa Scallio (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A CSALÁDOKÉRT, AKIK BŰNCSELEKMÉNY MIATT SZENVEDNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek