2020. augusztus 9. vasárnap

Ha tehát van vigasztalás Krisztusban, ha van szeretetből fakadó figyelmeztetés, ha van közösség a Lélekben, ha van irgalom és könyörület, akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek. Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.

Fil 2,1-4.

TEHETSÉG ÉS SZOLGÁLAT

Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai. (1Pt 4,10)

Amikor befejeztem a prédikációt, előkészültem az úrvacsorához. Látva, hogy Lina közel ül a szentélyhez, megkértem, hogy segítsen nekem az úrvacsora osztásában. Az istentisztelet után Lina anyukája sírt az örömtől. Lina ugyanis siket, jelnyelvvel kommunikál. Elmondta, milyen gyötrelmes aggódást jelentett neki lánya állapota. De amint látta a lányát az úrvacsora alatti szolgálatban, ráébredt, hogy Lina különleges módon kommunikál Istennel, s mindezt örömmel teszi.
Lina hithű keresztény, független, gondoskodó, értékes tagja a gyülekezetnek, és értékes személy a munkahelyén is. Isten szeretetével és jóindulatával fordul azokhoz a siket emberekhez, akikkel jelnyelven beszél. Nem a hiányzó képességeinek korlátai határozzák meg életét, hanem az a remény, hogy tehetségét hivatalosan is Isten szolgálatába állítsa.
Isten örömöt lel abban, ahogyan sokféle módon szolgálunk embertársainknak, és megosztjuk Krisztus szeretetét a világgal.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, adj nekünk bölcsességet, hogy felismerjük és megbecsüljük mindazok adottságait, akik örömmel akarnak szolgálni téged. Ámen.

Isten gyönyörködik a különböző képességeinkben.
Juan Guerrero (Kolumbia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK JELNYELVET TANÍTANAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek