2020. augusztus 10. hétfő

Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait. Nincsen olyan teremtmény, amely rejtve volna előtte, sőt mindenki mezítelen és fedetlen az ő szeme előtt. Neki kell majd számot adnunk.
Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.

Zsid 4,12-16.

ISTEN SEGÍTSÉGE

Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk. (Zsid 4,16)

A héten minden rosszul ment. Hárman vezetjük az intézet gondozási osztályát, de az egyik munkatárs szülési szabadságon volt, a másik pedig sürgősségi szívműtéten esett át.
Mégis el tudtam egyedül irányítani a bentlakók és az alkalmazottak ügyét, amikor két újabb dolgozó is beteg lett. Kétségbeesett erőfeszítéssel tudtam csak elegendő kollégát biztosítani. Amikor egy harmadik alkalmazott is beteget jelentett, sírva fakadtam, és úgy éreztem, ezt nem bírom tovább. Egy más helyen dolgozó kolléganő meghallva sírásom, odajött, hogy segítsen. Támogatásával összeállítottunk egy megoldási tervet.
Azt gondoltam, egyedül kell kezelnem a problémát. Gyakran nem kérjük az Úr segítségét, amíg a vállunkra nehezedő nyomás és a félelem túl nem terhel bennünket. Elfelejtjük, hogy nem kell egyedül irányítanunk az életünket.
Rájöttem, hogy Isten útmutatását kellett volna kérnem. Elkezdtem minden nap imádkozni Isten bölcsességéért. Azt vettem észre, hogy sokkal kevésbé jelent stresszt, ha a dolgok nem a terveim szerint alakulnak. Megtapasztaltam, hogy nem kell sírnom ahhoz, hogy Isten figyelmet fordítson rám. Isten, akkor is meghallja, ha suttogva kérjük: "Segíts, Atyám!".

Imádság: Urunk, juttasd eszünkbe, hogy a te erődre támaszkodjunk a sajátunk helyett! Ámen.

Isten segítsége mindig elérhető számomra, ha kérem.
Diana L. Walters (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOCIÁLIS OTTHONOK DOLGOZÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek